Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Számít a sorrend az egyetemekr...

Számít a sorrend az egyetemekre való jelentkezésnél?

Figyelt kérdés

Van két egyetem, amik között vacillálok.

Számít-e melyiket teszem az első helyre?

Van olyan, hogy mind a kettőre felvételt nyerek, de én döntöm el, hogy melyikre szeretnék menni, vagy egyből arra vesznek fel, amit az első helyre raktam?

2023. jan. 30. 20:28
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
HOgyne lenne jelentősége. Oda vesznek fel, ahová az általad felállított sorrend szerint először eléred a szükséges felvételi ponthatárt. Nincs olyan, hogy két helyre vesznek fel és majd te döntesz.
2023. jan. 30. 20:35
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Viszont ha segítek ezzel, akkor elárulom: az ügyintézési időszakban egy alkalommal lehetőséged lesz a jelentkezési helyek sorrendjének megváltoztatására. Ha tehát most A egyetemet teszed az első helyre, B egyetemet a másodikra, de később meggondolod magad, és inkább B egyetemet tennéd az első helyre, később egy alkalommal megcserélheted a sorrendet az egyetemek között.
2023. jan. 30. 20:37
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Az első olyan szakra fognak felvenni, ahol eléred a ponthatárt. Ha az első helyhez 420 pont kell, a másodikhoz meg csak 350, neked viszont van 430 pontod, akkor is csak az első helyre vesznek fel. Ha viszont 400 pontod van, akkor értelem szerűen nem vesznek fel az első helyre, így marad a következő olyan megjelölt szak, ahol eléred a ponthatárt.
2023. jan. 30. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!