Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetem jelentkezésnél számít...

Egyetem jelentkezésnél számít a sorrend,hogy hanyadiknak jelöljük meg?

Figyelt kérdés
Azt nézik,ha valamelyiket második vagy harmadiknak jelölünk meg?

jan. 2. 19:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Hogyne számítana, oda vesznek fel, ahová sorrendben először elég a pontod.

A PTE-n pedig van például olyan ösztöndíj is, amire csak akkor pályázhatsz, ha elsőként jelölted meg a PTE valamelyik képzését a felvételi jelentkezéskor.

jan. 2. 19:56
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Az első olyan helyre vesznek fel, ahol eléred a ponthatárt. De ha úgy érted, hogy pl. előnyt élvez-e valaki csak azért, mert ő első helyen jelölt meg egy szakot, akkor a válasz nem. Tehát ha Bélának és Józsinak is 400 pontja van, és Józsit nem veszik fel az elsőként jelölt szakára, attól még a második helyen nem fog hátrányból indulni Bélával szemben, hiszen mindkettejüknak ugyanannyi pontja van. Akkor már tök mindegy, ki hányadik helyen jelölte meg az adott szakot.
jan. 2. 20:10
 3/13 A kérdező kommentje:
Értem.Első helyen akkor mindenképp azt kell megjelölni amit a legjobban akarunk,de ha véletlen arra nem vesznek fel,a második vagy harmadik helyre még felvehetnek?
jan. 2. 22:59
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen. És ha menet közben meggondolnád magad, az ügyintézési időszakban egyszer módosíthatod a megjelölt képzések sorrendjét.
jan. 2. 23:19
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
#3 Természetesen felvehetnek, különben mi értelme lenne több helyet megjelölni? Egyedül a pontod számít minden szakon, ezért mint írtuk, a legelső olyan helyre vesznek fel, ahol eléred a ponthatárt. Ha az elsőre nem jutsz be, akkor nézik, hogy a másodikon elérted-e, stb.
jan. 3. 00:04
 6/13 A kérdező kommentje:

Rendben.Tanulmányi pontszámításnál meglehet adni olyan tantárgyat amelyet mondjuk csak 9-10. évfolyamban tanultam? Vagy muszáj az utolsó két évben tanultat megadni?

Tehát van a magyar nyelv,irodalom,történelem,matematika,idegen nyelv,és a végén egy választott.

jan. 3. 10:25
 7/13 anonim ***** válasza:

Az utolsó két évben azt jelenti, hogy az utolsó két olyan tanév, amiben tanultad a tantárgyat. Tehát ha mondjuk kémiád csak 9-10.-ben volt, akkor ott az az utolsó két év.

(Nem kötekedni szeretnék, de a "meg lehet adni" külön írandó. Így érettségi előtt érdemes ezekre figyelni, mert sok pontodba kerülhetnek az ilyen hibák.)

jan. 3. 13:17
 8/13 A kérdező kommentje:
Egyébként ha a minimumponthatár megvan,akkor biztos felvesznek vagy ez még nem garancia?
jan. 3. 20:03
 9/13 anonim ***** válasza:

Nem, az azt jelenti, hogy az alatt nem vehetnek fel senkit a jelentkezők számától, pontszámától függetlenül. Attól még lehet jóval magasabb a ponthatár.

De légyszi, nézd már át alaposan a Felvit, az ÖSSZES kérdésedre megtalálható ott a válasz. Tényleg az összesre, mert ami ott nincs fent, az nem létezik. Az a hivatalos tájékoztató weboldal, a felvételi rendszere pedig most változott, úgyhogy mi (vagy legalábbis én, a három korábbi hozzászólásomban) is onnan néztük ki az összes eddigi választ, hogy teljesen megbízható infót tudjunk adni.

[link]

[link]

[link]

jan. 3. 21:13
 10/13 A kérdező kommentje:
Jó ezeket már elolvastam és értem,hogy számolják.Ki is számoltam a kalkulátorral,elég is lenne a pontszám.Csak akkor minek a ponthatár ha még azzal se biztos,hogy felveszik az embert.
jan. 3. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!