Egyetem jelentkezésnél számít a sorrend,hogy hanyadiknak jelöljük meg?
A minimum ponthatár azért van, mert ez az első szűrő ahhoz, hogy akárki ne jelentkezhessen a felsőoktatásba.
Azt pedig képtelenség megmondani, hogy a 330 pont mire elég, a ponthatárok leginkább a jelentkezők számától függenek. Ha sokan, akkor magasabb a ponthatár, ha kevesen, akkor alacsonyabb is lehet. De nem törvényszerű ez utóbbi.
Amúgy csatlakoznék az előző válaszolóhoz: böngészd a felvi oldalát, ott minden tudnivaló fent van.
#10 #11
A ponthatárt nem lehet előre tudni (most meg főleg nem, hogy változik az egész felvételi), mert a legutolsóként felvett ember pontszáma határozza meg. A minimumpontszám arra jó, hogy ha pl. egy kisebb egyetemen van 50 hely egy szakon, de csak 40-en jelentkeznek, akkor ne kerülhessen be feltétlen mind a 40 még akkor is, ha full kettes érettségikkel jelentkeznek. Nyilván ez egy szélsőséges példa, de ahogy a 12-es válaszoló is írja, ez egy alapvető szűrő.
A linkeket pedig nem csak a pontszámítás miatt írtam. A Felvin az összes szabályzat és magyarázat le van írva, ha ténylegesen elkezdesz körülnézni. Az eredeti kérdésedtől kezdve az utolsókig mindenre választ kapnál, ha végigolvasnád normálisan. Nem akarok bunkó lenni meg semmi, de itt kb. öt kérdést csináltál egyből azért, mert a Felvit még mindig nem nézted meg a kalkulátort leszámítva. Elhiszem, hogy nem szórakoztató ezt olvasgatni, de egyetemre készülsz, ahol magadnak kell majd megoldani ennél összetettebb helyzeteket, és nem biztos, hogy a GYK népe tud majd bennük segíteni. És ezt tényleg nem rosszindulatból írom, hanem mert volt pár ismerősöm, aki a legalapvetőbb dolgokat nem tudta egyedül elintézni, amikor egyetemre került, és láttam, hogy nem húzták ott sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!