Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » ELTE, Pázmány vagy Károli...

ELTE, Pázmány vagy Károli kommunikáció- és média?

Figyelt kérdés
Megköszönném, ha aki ezek az egyetemek közül jár valamelyikre erre a szakra, az írna egy kis véleményt, mivel egyetemi jelentkezés elōtt állok és még kicsit bizonytalan vagyok. Ha esetleg másik budapesti egyetem hallgatója vagy ezen a szakon, akkor is szívesen olvasom, hogy ki melyik egyetemet javasolja és miért.:) Elōre is köszönöm!

jan. 13. 22:39
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
51%

Szia,

Már lejárt azt hiszem a jelentkezési idő,nem tudom hogy döntöttél, de gondoltam hogy írok ide hátha az utókornak érdekes lehet.

Én a Pázmány BTK-n tanulok kommunikáció médiát, és nagyon szeretem. Maga az egyetem ugyan ismert hisz egy fővárosi iskoláról beszélünk, mégis ez a szak rendkívül családias nálunk, a HÖK a legjobb programokat, táborokat, szakmai eseményeket és nyilván bulikat szervezi. A tanárok szerintem nagyrészt nagyon normálisak (természetesen vannak kevésbé kedvesek, de ez elengedhetetlen). Katolikus iskola révén vannak vallásos tárgyak de nem teljesíthetetlenek, és beleszámítódnak a kötelező szabvál kreditekbe.

Fontos kiemelni hogy nálunk ezt a szakot társadalomtudományi perspektívából oktatják, természetesen megjelenik a bölcsészet is, de az kevésbé dominál.

Megemlítendő pozitívum hogy a pázmány nagyon sok "öreg-diákot" már szakmában dolgozót hív el hozzák hogy előadjanak, illetve sok olyan szakmai programot is szerveznek ahol sokkal szélesebben belátjuk a szakmát.

Így a végére pedig: én nem vagyok munkaerő kutató, nem tudom, illetve nem is néztem konkrét számoknak utána hogy ezzel a szakkal milyen esélyeid vannak. Azt azonban elmondhatom hogy egy éve tanulok itt, azóta több alkalmi munkát is végeztem ami a szakmához kapcsolódik, és most gyakornoki állásba is felfognak venni, tehát azért a helyzet nem apokaliptikus mint ahogy azt egyesek itt vázolják.

Bárhogy is döntöttél, sok sikert a felvételihez!

febr. 20. 15:43
 12/12 anonim válasza:
51%
Jövőre felvételizek, ELTE kommédia a legszimpatikusabb karrier szempontjából, de pénz és elhelyezkedés (bár én külföldön tervezek dolgozni) szempontjából nagyon nem vafyok biztos a döntésben.
jún. 28. 21:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!