ELTE, Pázmány vagy Károli kommunikáció- és média?
Szia,
Már lejárt azt hiszem a jelentkezési idő,nem tudom hogy döntöttél, de gondoltam hogy írok ide hátha az utókornak érdekes lehet.
Én a Pázmány BTK-n tanulok kommunikáció médiát, és nagyon szeretem. Maga az egyetem ugyan ismert hisz egy fővárosi iskoláról beszélünk, mégis ez a szak rendkívül családias nálunk, a HÖK a legjobb programokat, táborokat, szakmai eseményeket és nyilván bulikat szervezi. A tanárok szerintem nagyrészt nagyon normálisak (természetesen vannak kevésbé kedvesek, de ez elengedhetetlen). Katolikus iskola révén vannak vallásos tárgyak de nem teljesíthetetlenek, és beleszámítódnak a kötelező szabvál kreditekbe.
Fontos kiemelni hogy nálunk ezt a szakot társadalomtudományi perspektívából oktatják, természetesen megjelenik a bölcsészet is, de az kevésbé dominál.
Megemlítendő pozitívum hogy a pázmány nagyon sok "öreg-diákot" már szakmában dolgozót hív el hozzák hogy előadjanak, illetve sok olyan szakmai programot is szerveznek ahol sokkal szélesebben belátjuk a szakmát.
Így a végére pedig: én nem vagyok munkaerő kutató, nem tudom, illetve nem is néztem konkrét számoknak utána hogy ezzel a szakkal milyen esélyeid vannak. Azt azonban elmondhatom hogy egy éve tanulok itt, azóta több alkalmi munkát is végeztem ami a szakmához kapcsolódik, és most gyakornoki állásba is felfognak venni, tehát azért a helyzet nem apokaliptikus mint ahogy azt egyesek itt vázolják.
Bárhogy is döntöttél, sok sikert a felvételihez!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!