Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » ELTE, SZTE,PTE vagy Debrecen,...

ELTE, SZTE,PTE vagy Debrecen, hol a legjobb a képzés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Végzős vagyok és eljött az ideje annak, hogy átgondoljam mivel is akarok foglalkozni a jövőben és mit is szeretnék tanulni, főként a biológia világában érzem jól magam, de semmilyen másik tantárgyat sem vetek meg.

4 Egyetemet néztem, azon belül is a biológia szakot:

Debrecen

ELTE

Szeged

Pécs

Illetve a Debrecen Biotechnológia bsc-t

Az lenne a kérdésem, hogy melyik egyetemet ajánlanátok és hol kaphatom a legjobb és legerősebb képzést

Illetve mennyire jó ötlet mondjuk egy biológia bsc-vel kezdeni és utána mesterképzésben szakosodni, pl.: Biotechnológia, Biomérnök

vagy ajánlott egyből biotechnológia bsc-t vagy biomérnök bsc-t választani

Nem feltétlen biológus szeretnék lenni, akár iparban vagy orvosi környezetben is szívesen elhelyezkednék, de akár kutatásban is szívesen részt vennék

Illetve, hogy szerintetek mennyire nehéz az elhelyezkedés?

Válaszokat előre is köszönöm

tegnapelőtt 15:27
 1/2 dvtk fan válasza:
83%
Szia! Én jelenleg az SZTE harmadéves Biosz szakos hallgatója vagyok. Képzésben alapjaiban nincs nagy eltérés az egyetemek között. Sokan az ELTE képzéseit mondják a legelismertebbnek, de úgy hallottam, hogy ott tanárszakon pl sokkal lentebb adták a követelményeket. Minden egyetemnek megvan a maga erőssége, természetesen én a szegediről tudok csak nyilatkozni. Nálunk például elég nagy hangsújt fektetnek a biokémiára, a molekuláris biológiára. Rengeteg segítséget kapunk a felsőbb évesektől is hogy milyen lehetőségeink vannak a BSc elvégzése után. Engem meglepett, hogy mennyi mindent lehet vele kezdeni, szóval mindenképpen érdemes belevágni :)
tegnapelőtt 16:27
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
A szegedi tényleg szuper!! A pécsi TTK-ról viszont elég sok rosszat olvasni.
tegnap 06:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!