Megéri a biológia-kémia tagozatos tanárképzés?
Mindenből 5-ösre állok, bioszból és kémiából emeltezni fogok.
De nem tudom mennyire való nekem, mennyi a fizetés, mennyi a kötelező munkaidő, a képzés az 6 év ha jól tudom. Milyen a képzés, mennyire nehéz?
Épp most hétvégén volt az Educatio kiállítás, el kellett volna menned, és megkérdezni.
Mi voltunk, a lányomat a biológia-informatika tanárképzés érdekli, a pesti ELTÉ-t kérdeztük részletesebben.
Hát, a képzési időt nem is kérdeztem, én úgy tudom, hogy 5 év, osztatlan tanárképzés.
A biológiás sráccal sokat beszélgettünk - ő pont biosz-kémiás volt, azt mondta, hogy a biológia nagyon nehéz. A kémia a könnyebb.
2. évtől kijárnak iskolákba hospitálni. Olyan tanítási gyakorlat van, ahol egymásnak kell kiselőadást tartani, mintha gyerekeket tanítana, illetve utolsó évben már élesben tanítanak gyakorló gimikben, témavezető tanárral.
Egyébként én is tanárképzést végeztem, úgy látom ez nem sokat változott az elmúlt 30 évben. Simán kibírható, nem vészes, és a témavezető tanár azért van ott, hogy segítsen. Együtt megbeszélitek előtte, hogy mit fogsz tanítani, megnézi az óravázlatod. Óra után megbeszélitek, hogy mi hogy ment, mi volt jó, mi volt kevésbé jó.
A fizetések nyilvánosak, keress rá a bértáblára. Most elég jól megnyomták a tanári béreket. Kérdés, hogy az ország melyik régiójában laksz, a keleti részen szerintem ez elég jó bér, a fővárosiaknak még mindig kevés.
A kötelezően letanítandó óraszám jelenleg 24 óra, de a törzsidő nekik is 40 óra, ami azt jelenti, hogy akkor kérhetik, hogy legyél bent. Általánosban folyosóügyelet, fogadóóra, ilyesmi.
De talán írjon olyan is, aki konkrétan oda jár, nekem ezek csak másodkézből vett infók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!