Mi lesz a helyzet azokkal a tanárokkal, akiket a jövőben be fog iskolázni a munkahelyük? Hogyan fogják elvégezni az osztatlan tanárképzést, amikor ez a fajta képzés csak nappali tagozaton létezik?
Engem nem érint ez a téma, csak kíváncsi lennék. :)
Mivel idén indul utoljára tanári mesterképzés, a jövőben csak az osztatlan tanárképzés lesz az egyetlen járható út.
(A 3 évnyi alapképzés + a 2 év mesterképzés fordító-tolmács diplomát biztosít.) Ha valakit mondjuk arra kötelez a munkahelye, hogy végezzen el egy francia-rajz, testnevelés-ének szakot (mindegyik hiányszak, ezért hoztam ezeket a szakpárosítást példának), hogy fogja elvégezni az illető? Tudtommal levelezőn nem létezik tanárképzés, tehát csak nappali tagozaton indul. A biztos állással rendelkezők pedig nem hinném, hogy felrúgják a munkájukat pusztán a tanulás miatt.
Tök mindegy nem iskoláznak be.. ilyen már nincs mióta megváltoztak a fenntartók... miért te vállalnád? két szak esetében a tandíj akár fél millió is lehet/ félév...
Egyébként melyik tanárnak van erre kerete?
17 éve tanítok. Már egy jó ideje nem nagyon támogatják a tanárok új szakhoz való jutását. Na jó talán az erkölcstan (talán most etika a neve) kivétel, de ez inkább csak a politikai akarat miatt van.
Én most éppen szakvizsgázom. Szerencsére sikerült egy banki alapítvány támogatását megszerezni így csak 28 ezerbe kerül félévente. Ebben a tanévben szombatonként van, de a következő tanévben péntekenként lesznek az óráim. A főnököm nem nagyon akar elengedni, mert akkor pénteken ki tartja meg a matematika órákat. Szóval számomra már nem az a kérdés, hogy ki fizeti ki a tandíjat, hanem az , hogy elengednek e munkaidőben egyetemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!