Lehet értelme orvosit követően elvégezni egy tolmácsképzőt?
Lassan végzek orvosin, és a tolmácsolás mindig is érdekelt. Egy felsőfokúm van, a másikat is meg szeretném szerezni (angol-német).
Azt nem tudom, szakmailag kezdhetnék-e vele valamit, de kihívasnak nem rossz :)
Tolmács vagyok, 3 év munka után 450.000 Ft. nettót keresek. Nekem ez a pénz nagyon jó. Viszont,
ha orvosit végeztem volna előtte sose mentem volna tolmács-fordítónak.
Nagyon járnia kell az agyadnak egész nap, mentálisan nagyon fárasztó munka, amit nem becsülnek meg eléggé. Sokszor más munkát is radsóznak, azért mert te vagy a közvetítő úgymond, kb még asszisztensnek is befognak.
Imádom a nyelvtanulást, a nyelveket. Az egyetemi éveim alatt is lelkesen tanultam, nagyon sok beadandó, határidőre fordítás stb. Ezzel teltek az egyetemi éveim, nem a szórakozással. Külföldi tanulás kemény és kitartó munka van a jelenlegi végzettségem mögött.
Ennek ellenére most azon vagyok, hogy szakmát váltsak, mert hosszú távon ez semmire nem jó.
Ha csak fordítasz, akkor meg a cég elnyeli a pénzed, ne hidd jó fizetésed lesz, ponthogy nagyon kevés lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!