Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen egyszerű egyetemi...

Milyen egyszerű egyetemi szakok vannak amit munka mellett is el tudnék végezni? (levelezőn)

Figyelt kérdés

3 műszak mellett el lehet végezni egy egyetemi szakot?

Persze egyik szak sem egyszerű.

Nekem olyan kéne ahol nem nagyon kell számokkal foglalkozni mert a matek nem a barátom viszont az olvasás és a könyvek annál inkább.

Igaz már 28 éves vagyok, de sajnos én is utólag láttam be, hogy tanulni kellett volna/kell.

Szolnok megyében élek egy kisvárosban. (Szolnok és Debrecen is egy órára van innen)

Anyagi segítségem nem nagyon van, de csak meg lehetne oldani valahogy.

A lényeg, hogy tanulni szeretnék.

Hátha valaki volt/van ilyen helyzetben és tudna tanácsot adni..

tegnapelőtt 14:11
 1/5 A kérdező kommentje:
OKJ-n is gondolkoztam csak nem tudom pár hónap alatt mennyire ad megfelelő tudást.
tegnapelőtt 14:20
 2/5 anonim ***** válasza:
80%
Semmilyen. Ugyanazt kell teljesítened, mint a nappalisoknak, csak sokkal nehezebb feltételekkel.
tegnapelőtt 21:09
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A nehezebb feltételekkel nem értek egyet. Van nappalis diplomám és jelenleg levelező szakon vagyok. A levelezős szakom nehezebb, mint a nappalis volt (teljesen más irány), de a levelezősök (legalábbis itt) sok segítséget kapnak. Természetesen a követelmények ugyanazok, mint a nappalisoknak és a vizsgák is ugyanazok, de az oktatók segítőkészek, elérhetőek és segítenek minket, amiben tudnak (ez személyes tapasztalat és vélemény, nem garantálom, hogy mindenhol így van). Ez főleg azért is van így, mert tudják, hogy munka és család mellett csináljuk ezt a képzést.

Szerintem nézz körbe a szakok között felvin, válassz egy párat ami érdekel, és nézz utána miket írnak róla (akár itt, akár máshol), szinte minden szak ki van már vesézve ezeken a fórumokon.

Anyagi segítségre: ha nem tanultál eddig egyetemen, akkor van 12 állami támogatott féléved, levelező mellett pedig tudsz dolgozni.

tegnapelőtt 21:34
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező menj fel ide: [link]

Képzési szintnél szűrj le alapképzésre (3év) vagy osztatlan mesterképzésre (5év).

Munkarendnél szűrj levelezőre.

Finanszírozás itt, ha gondolod szűrj államira, de elsőre üresen is hagyhatod.

Érettségi követelmények ez egy olyan szűrő amivel kiválaszthatod, hogy mondjuk neked a töri és angol érettségi tárgyaid sikerültek a legjobban akkor azokat az szakokat listázza amelyek elfogadják azt a két a tárgyat.

(megj: amikor én ezt anno probáltam hol jól működött, hol nem, szóval azért mindenképp nézd meg)

csak egy példa: [link]

Itt láthatod az érettségi pontot adó tárgyaknál amit elfogadnak, valamint szerepel benne a "Legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni." szöveg, tehát legalább egy emelt érettségidnek kell lennie.

Ha van emelted a következő lépés megnézni a tavalyi ponthatárokat, hogy körülbelül van-e elég pontot bejutni, ha van akkor nincs gond, ha nincs akkor elkezdhetsz gondolkodni, hogy melyik érettségit kéne újraírod.

tegnap 08:28
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Óvodapedagógus, kisgyermeknevelő nem érdekelne esetleg? Egyik barátnőm most kezdte levelezőn a károlin. Kecskeméten is van kihelyezett kar. Szinte minden videochaten megy.
tegnap 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!