Milyen diplomával lenne érdemes párosítani informatikai szakmát?

Figyelt kérdés
Jelenleg van egy informatikai szakmám amiben dolgozom is (rendszerüzemeltetés), szeretnék mellé egy diplomát(nem informatika) amivel több lábon állhatnék. A problémám az, hogy nem erősségem a matematika(3), a fizikát pedig utálom. Alapjáraton inkább humán beállítottságú vagyok, mindig kiváló voltam történelemből és nyelvekből. Van esetleg bármi olyan szak/szakirányok ezen "kis morzsák" alapján, amit érdemes lenne elvégeznem levelezőn?

tegnapelőtt 12:53
 1/6 anonim ***** válasza:
48%
Gazdinfo esetleg? Itt nincs fizika es a targyak kb fele kozgaz.
tegnapelőtt 13:08
 2/6 anonim ***** válasza:
48%
Az jó, remélhetőleg az informatikai tárgyak jó részét beszámítják a képzésbe, abból nem kell vizsgáznia.
tegnapelőtt 13:41
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

#1: 3-mas matekkal gazdinfót inkább ne. Én ezt végzem levelezőn, és sok/nehéz matek van.

Ezeket ajánlanám:

Kereskedelem és marketing

Kommunikáció és médiatudomány

Turizmus-vendéglátás

tegnapelőtt 20:51
 4/6 anonim ***** válasza:

Közel sem a tárgyak fele közgáz, nekem félévente kb. 1 jutott, cserébe minden félévben volt legalább 2 matekos tárgy, ami folyamat felezte/harmadolta a népet. Fizika valóban nincs

Dehogy fogadják el az okj-s papírt, ugyanúgy le kell vizsgáznia mindenből, senkit sem érdekel.

Az általa említett szakok közül választanék én is.

tegnap 09:44
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha az illető egyetemen végzett, egyes tanárok el szokták fogadni a jegyet más egyetemi képzésekben szerzett személytől, azt írják be a Neptunba.
tegnap 10:09
 6/6 anonim ***** válasza:

A jegyek átvitele különböző egyetemi képzések között általában intézményenként és programonként változik. Általában az alábbiakat érdemes figyelembe venni:

1. **Egyetem szabályzata**: Minden egyetemnek megvannak a saját szabályai a kreditátvitellel kapcsolatban. Érdemes érdeklődni az adott egyetem tanulmányi osztályán.

2. **Kreditátvitel**: A kreditek átvitele attól függ, hogy az új képzés milyen tantárgyakat és krediteket ismer el az előző képzésből. Néhány tantárgyat automatikusan elismerhetnek, míg mások esetében külön eljárásra lehet szükség.

3. **Képzés típusa**: Ha az új képzés nagyon eltér az előzőtől, lehet, hogy kevesebb kredit átvihető, vagy egyáltalán nem ismerik el őket.

4. **Kapcsolat a tanszékkel**: Célszerű a választott képzés tanszékével is konzultálni, hogy pontos információt kapj arról, hogy milyen krediteket tudnak elfogadni.

Minden esetben javasolt, hogy az adott egyetem hivatalos forrásaiból tájékozódj, és ha szükséges, személyesen is keresd fel a tanulmányi osztályt.

tegnap 10:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!