Milyen diplomával lenne érdemes párosítani informatikai szakmát?
#1: 3-mas matekkal gazdinfót inkább ne. Én ezt végzem levelezőn, és sok/nehéz matek van.
Ezeket ajánlanám:
Kereskedelem és marketing
Kommunikáció és médiatudomány
Turizmus-vendéglátás
Közel sem a tárgyak fele közgáz, nekem félévente kb. 1 jutott, cserébe minden félévben volt legalább 2 matekos tárgy, ami folyamat felezte/harmadolta a népet. Fizika valóban nincs
Dehogy fogadják el az okj-s papírt, ugyanúgy le kell vizsgáznia mindenből, senkit sem érdekel.
Az általa említett szakok közül választanék én is.
A jegyek átvitele különböző egyetemi képzések között általában intézményenként és programonként változik. Általában az alábbiakat érdemes figyelembe venni:
1. **Egyetem szabályzata**: Minden egyetemnek megvannak a saját szabályai a kreditátvitellel kapcsolatban. Érdemes érdeklődni az adott egyetem tanulmányi osztályán.
2. **Kreditátvitel**: A kreditek átvitele attól függ, hogy az új képzés milyen tantárgyakat és krediteket ismer el az előző képzésből. Néhány tantárgyat automatikusan elismerhetnek, míg mások esetében külön eljárásra lehet szükség.
3. **Képzés típusa**: Ha az új képzés nagyon eltér az előzőtől, lehet, hogy kevesebb kredit átvihető, vagy egyáltalán nem ismerik el őket.
4. **Kapcsolat a tanszékkel**: Célszerű a választott képzés tanszékével is konzultálni, hogy pontos információt kapj arról, hogy milyen krediteket tudnak elfogadni.
Minden esetben javasolt, hogy az adott egyetem hivatalos forrásaiból tájékozódj, és ha szükséges, személyesen is keresd fel a tanulmányi osztályt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!