Miért esett ennyit a mérnökképzés színvonala Magyarországon pont 2023-ra amikor az akkumulátor beruházások érkeznek tömegével?
"De lehet ami színvonalat keresek, az már csak a Budapesten van a M*********n" -tévedés.
Az említett egyetemen igen nehéz, de teljesen gyakorlatiatlan, a piac igényeit messze figyelmen kívül hagyó zombiképzés van.
Sokkal jobban jársz, ha egy olyan egyetemet végzel ami könnyebben elvégezhető, és gyakorlatibb képzést nyújt.
Természetesen emellett mindenképpen érdemes a dolgoknak az érdeklődésednek megfelelő irányban utánaolvasni, önálló
projektek által beletanulni. Ennek van értelme, a diploma ma már csak egy papír, hogy később megfelelő jogosultságokat
tudj szerezni. Egy kis alaptudást ad az egyetem, ami alapján el tudsz indulni valamilyen irányba.
"Nincsen elvárás szinte sajnos és lehet csalni is akár, mivel nem figyelik."
Ez egyre inkább így van, de az még mindig nem akadályoz meg abban, hogy megtanuld azt amire szükséged van.
Ahogy előbb említetem a diploma egy papír. Ugyanaz mint a jogosítvány, amivel lehet autót vezetni. De nem attól fogsz
tudni vezetni, hanem ha a megszerzése után sok km-t levezetsz.
"igen nehéz, de teljesen gyakorlatiatlan"
Az az egyetem. A dolgok megértése a lényeg.
"könnyebben elvégezhető, és gyakorlatibb képzést nyújt"
Az a technikum, esetleg felsőfokú technikum, újabbik nevén főiskola. A készülék borításán a rögzítőcsavarok megtalálása a lényeg.
"A dolgok megértése a lényeg."
Természetesen. De nem mindegy, hogy a dolgok megértéséről, vagy a szakmához nem szorosan illeszkedő matematikusképzésről van szó. Az említett intézmény márpedig ezt csinálja.
"újabbik nevén főiskola"
Már lassan két évtizede alap és mesterképzés van, így nincs értelme főiskoláról vagy egyetemről beszélni.
Dehogynincs. :D A főiskola volt az, ami gyengített elméletet adott, valamivel több gyakorlattal. Az sosem volt egyetem. És ez így is maradt, a főiskolákból lett egyetemek azok főiskolák maradtak hangulatukban, értékükben.
A matematika meg, hát, csodálkozom, hogy ezt még nem tudod, talán még gimibe jársz, az a modellképzés és -használat eszköze. Ami a villamosmérnökséget illeti, kiválóan látszik ez Fodor és Simonyi szakkönyveiben. Hát, majd ha felnősz odáig, persze, akkor látod meg.
Szóval ezt már tudod, hogy két évtizede alap- és mesterképzés van? :D Mit mondjak, le vagyok nyűgözve. Más szakma nem érdekel, de szerintem például az ÓE az 2010-ig volt főiskola.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!