Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért esett ennyit a mérnökkép...

Miért esett ennyit a mérnökképzés színvonala Magyarországon pont 2023-ra amikor az akkumulátor beruházások érkeznek tömegével?

Figyelt kérdés
Nagyon furcsa számomra, hogy első félévesként a létezésem is megér annyit, hogy jó mérnök legyek, ezelőtt 4 évvel meg kellett küzdeni a mérnöki diplomáért, illetve azelőtti időszakokban meg még jobban. Miért lehet ez? Akkumulátorgyártó nagyhatalom leszünk és emiatt mindenki jó lesz "mérnöknek"?

2023. nov. 20. 23:00
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
90%

"Nincsen elvárás szinte sajnos és lehet csalni is akár, mivel nem figyelik."

Ez így volt eddig is, max most könnyebb csalni.

2023. nov. 21. 19:27
 12/26 anonim ***** válasza:
91%

Kifejezetten jó ha lehet csalni. Munkában is használhatsz bármit, csak legyen korrekten megoldva a feladat. Erre kell nevelni a mérnököt, nem arra, hogy fejből tudja az egész anyagot. Meg csapatmunka, projektek, stb.

Örülj neki ha egyszerű a képzés. Marad időd képezni önmagad, ami sokkal fontosabb mint maga a képzés, mert a képzés csak egy alapot ad. Az igazi tudást magadtól fogod felszedni.

2023. nov. 21. 20:34
 13/26 anonim ***** válasza:
84%

"Munkában is használhatsz bármit, csak legyen korrekten megoldva a feladat. Erre kell nevelni a mérnököt"

Ha sosem tanulta meg, akkor munkában hogyan tudja majd ellenőrizni, hogy a chatGPT igazat írt? Te beköltöznél egy olyan házba, aminek a terveit mérnökök nem ellenőrözték, csak a chatGPT találta ki, adott esetben fiktív épületek alapján?

Azért kell a mérnöknek TUDNIA dolgokat, hogy ellenőrizni tudja, ha valami hibás. Ha nem tud semmit, akkor nem fogja tudni.

2023. nov. 22. 08:06
 14/26 anonim ***** válasza:
78%
Igen, ez tényleg tud probléma lenni. De ha olyan feladatokat kapnak egyetemen, ahol gondolkodni és alkalmazni kell a tudást, akkor már nincs probléma. Ha csak sablonfeladatokat kapnak, az a baj. De ez meg az oktatási rendszer hibája, nem a hallagtóké.
2023. nov. 22. 09:19
 15/26 anonim ***** válasza:
78%

Ha gondolkodós sablonfeladatot kapnak, akkor az azért a hallgatóé is.

Egyrészt, a hallgató döntése, hogy csal-e vagy sem. Én pl. sosem csaltam, ha nem készültem, akkor vállaltam az egyest.

Másrészt, a hallgató érdeke is, hogy használható tudása legyen, mert azzal tudja eladni magát a munkaerő piacon, ezért sem éri meg csalni.

2023. nov. 22. 09:27
 16/26 anonim ***** válasza:
84%
A gondolkodós sablonfeladat az nyilván a fából vaskarika. :D
2023. nov. 22. 14:43
 17/26 A kérdező kommentje:
Lehet az egyetemmel van a baj, többen is panaszkodnak, azonban félő, hogy más egyetemeken is ez van, ismerősök ismerősei ezt mondták nekem (egy másik egyetemről is). Gondolkodom a szakváltáson is, hiszen ha nem tudok semmit, mi az amivel érvényesülök? Tudom közhely, de a tudás hatalom.
2023. nov. 24. 10:38
 18/26 anonim ***** válasza:
71%

"azonban félő, hogy más egyetemeken is ez van"

Más egyetemeken mégha puskázni sem tudsz, akkor is nevetséges a színvonal a BME-hez képest. Több egyetemről is tudom, hogy 4-5. félév környékén tanultak olyat, ami BME-n első féléves anyag volt.

"Gondolkodom a szakváltáson is, hiszen ha nem tudok semmit, mi az amivel érvényesülök?"

Mármint? Az egyetem kényszerít, hogy ne tanulj? Ha tanulsz rendesen, akkor lesz hasznos tudásod.

2023. nov. 24. 11:10
 19/26 anonim ***** válasza:
75%

Alapvetően az oktatási rendszerben van a hiba, a képzés színvonalának csökkenése mér csak következmény.

Ezt mindenki tudja aki figyelemmel kíséri a magyar belpolitikát, és nem a közmédia hazugságaiból táplálkozik.

2023. dec. 9. 00:44
 20/26 A kérdező kommentje:
Én fiatal vagyok, így nem vagyok annyira naiv, hogy Bohár Dánieleknek, megyei hírlapoknak, vagy a közmédiának, fideszes rádióknak elhiggyek bármit is.
2023. dec. 11. 08:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!