Miért esett ennyit a mérnökképzés színvonala Magyarországon pont 2023-ra amikor az akkumulátor beruházások érkeznek tömegével?
"Nincsen elvárás szinte sajnos és lehet csalni is akár, mivel nem figyelik."
Ez így volt eddig is, max most könnyebb csalni.
Kifejezetten jó ha lehet csalni. Munkában is használhatsz bármit, csak legyen korrekten megoldva a feladat. Erre kell nevelni a mérnököt, nem arra, hogy fejből tudja az egész anyagot. Meg csapatmunka, projektek, stb.
Örülj neki ha egyszerű a képzés. Marad időd képezni önmagad, ami sokkal fontosabb mint maga a képzés, mert a képzés csak egy alapot ad. Az igazi tudást magadtól fogod felszedni.
"Munkában is használhatsz bármit, csak legyen korrekten megoldva a feladat. Erre kell nevelni a mérnököt"
Ha sosem tanulta meg, akkor munkában hogyan tudja majd ellenőrizni, hogy a chatGPT igazat írt? Te beköltöznél egy olyan házba, aminek a terveit mérnökök nem ellenőrözték, csak a chatGPT találta ki, adott esetben fiktív épületek alapján?
Azért kell a mérnöknek TUDNIA dolgokat, hogy ellenőrizni tudja, ha valami hibás. Ha nem tud semmit, akkor nem fogja tudni.
Ha gondolkodós sablonfeladatot kapnak, akkor az azért a hallgatóé is.
Egyrészt, a hallgató döntése, hogy csal-e vagy sem. Én pl. sosem csaltam, ha nem készültem, akkor vállaltam az egyest.
Másrészt, a hallgató érdeke is, hogy használható tudása legyen, mert azzal tudja eladni magát a munkaerő piacon, ezért sem éri meg csalni.
"azonban félő, hogy más egyetemeken is ez van"
Más egyetemeken mégha puskázni sem tudsz, akkor is nevetséges a színvonal a BME-hez képest. Több egyetemről is tudom, hogy 4-5. félév környékén tanultak olyat, ami BME-n első féléves anyag volt.
"Gondolkodom a szakváltáson is, hiszen ha nem tudok semmit, mi az amivel érvényesülök?"
Mármint? Az egyetem kényszerít, hogy ne tanulj? Ha tanulsz rendesen, akkor lesz hasznos tudásod.
Alapvetően az oktatási rendszerben van a hiba, a képzés színvonalának csökkenése mér csak következmény.
Ezt mindenki tudja aki figyelemmel kíséri a magyar belpolitikát, és nem a közmédia hazugságaiból táplálkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!