Jogász vagy villamosmérnök?
Figyelt kérdés
Tisztában vagyok mindkét szakma előnyeivel, hátrányaival illetve mindkettőt szívvel tudnám csinalni. Mégse tudok már évek óta dönteni. Tudom, hogy két teljesen ellentétes irány és furán hangzik a kérdés de ez van. Érdekelne mások véleménye is, hogy ki mit ajánl, esetleg ha van valakinek személyes tapasztalata is akkor az is. Előre is köszönöm a válaszokat!2023. okt. 30. 07:26
1/18 anonim válasza:
Te ismered jobban magad. Mi mi alapján tanácsoljunk valamit, ami évtizedekre meghatározza az életed?
2/18 A kérdező kommentje:
Hát lehet én se ismerem magam elég jól. Igazából minden másban könnyen hozok döntéseket, kivétel ebben az egy dologban. Lehet azért mert ez tényleg hosszú időre meghatározza az életem.
2023. okt. 30. 07:39
3/18 anonim válasza:
Egyértelmű, hogy mérnök.
Jogász max akkor, ha ügyvéd akarsz lenni.
4/18 anonim válasza:
Elfelejtettem indokolni.
Szerintem jogásszal csak itthon tudsz dolgozni, de a villamossal akár külföldön is. Azért ez a mai világban nem rossz, ráadásul rövidebb idő a képzés is.
6/18 A kérdező kommentje:
Jogászként vagy ügyvéd szeretnék lenni vagy politikai karriert építeni mellette. De ez még nagyon a jövőben lenne.
Villamosmérnökként meg alapból Németországban szeretnék tanulni és utána valahol külföldön élni.
2023. okt. 30. 08:21
7/18 anonim válasza:
#6: ez két rohadtul különböző életút...
8/18 A kérdező kommentje:
Igen tudom, ezért nehéz dönteni mert ha az egyik mellett döntök akkor köze nem lesz az életemnek a másikhoz.
2023. okt. 30. 08:23
9/18 anonim válasza:
#8: de ennek nem látom értelmét.
Miért kellene feltétlenül Németországban tanulni villamosmérnöknek? Így persze nehéz elköteleződni?
Meg ha eljutnál oda, hogy ügyvéd legyél, miért akarnál pióca politikusként érvényesülni? Ahhoz nem kell semmilyen karrier, épp ellenkezőleg.
10/18 anonim válasza:
Kicsit nekem az az érzésem, hogy innen-onnan összeszedett sablonokat próbálsz megvalósítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!