Nappali jogász képzés az eltén és nappali villamosmérnöki a bmen mennyire lehet egymás mellett végezni?
Én biztos nem csinálnám. Eleve 2 nappalit soha nem csinálnék egymás mellett, de főleg nem ilyen kombinációt.
Villamosmérnökin szívatnak rendesen, mert hagyománya van, jogászon meg annyit kell beseggelni, hogy meghaladja az agykapacitásodat.
Az, hogy egy ismerősöd nem jár be, előfordulhat, mert nem kötelező előadásokon ott lenni. A "laza" annyiban igaz, hogy nem középiskola, nem fog ott állni valami gyökér, hogy miért nem voltál bent, szabad vagy. Viszont a számonkérésnél meg senkit nem érdekel, hogy ott voltál-e.
Egyébként személyes véleményem, de ennek a kombinációnak semmi értelme nincs. Nem fogod tudni mind a két területet kamatoztatni az életben, vagy ezt, vagy azt érdemes csinálni. Szárnypróbálgatásra meg szerintem nem az a jó módszer, hogy 2 egyetemre jársz egyszerre.
Semmi értelme a kettőnek, egyike azon ritka párosításoknak, amelyeket semmilyen kombinációban nem lehet felhasználni, annyira távol állnak egymástól.
Ennek ellenére van olyan elvetemült, aki csinált ilyet. Én BME-VIK-re járok villamosmérnökire, 2013 elején találkoztam egy sráccal, aki villamosmérnökit csinálta, és (fogadásból!) elkezdte mellé a jogit a pázmányon. Az elején mindkét suliban aktív féléven volt, utána váltogatta aktív/passzívon, aztán megint párhuzamosan aktívon volt mindkét suliban. (átlag 60 kreditje volt egy félévben) Persze az órák töredékére se tudott járni, + úgy nézett ki mint egy vizihulla folyamatosan. A mintatantervhez nem volt köze egyik egyetemen se, de vizsgák többségén átcsúszott valahol (pázmányon sok a szóbelin, amin át lehet menni ha jó dumád van). Azóta nem találkoztunk, de tuti hogy kifutott az állami félévekből, még ha be is fejezte, amit kétlek.
2016-ban viszont ez már így se lehetne megcsinálni, mert a BME-n sok szigorítást tettek a haladási ütembe (szerintem pázmányon is), és nem lehet úgy széthúzni 6-7 évre a 3 éves képzést, mint régen. Tehát akármit csinálsz, hacsak nem szerzel egy időnyerőt, 4 félév után valamelyik egyetemről ki fognak rúgni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!