Nehezebb a jogi egyetem mint ha villamos mérnöknek vagy programozónak tanulnék?
Figyelt kérdés
2021. máj. 29. 12:35
1/9 anonim válasza:
Többet kell magolni. Programozónak nem kell sokat magolni.
3/9 A kérdező kommentje:
Valakinek van személyes tapasztalata?
2021. máj. 29. 13:17
4/9 anonim válasza:
3:Nem sok ilyen ember létezhet aki mindkettőben akár ki is próbalta magát tanulás szintjén, főleg aki mondjuk mindkettőt el is végezte. Nem igazán rokon szakmák. Nyilván mindre szükség lesz a jövőben, tehát ha elvégzed a megélhetésed garantált. Azonban van egy fontos szempont, már ha ez nálad az persze. Mérnök és programozó szakokon nulla azaz nulla jó nő van. Ellenben jogon hemzsegnek, na meg utána is akárhova mész dolgozni. Ezt azért érdemes figyelembe venned. :D
5/9 anonim válasza:
Nekem van, ezért írtam, hogy nem nehezebb.
Jogon, odafigyelsz órán, hazamész, magolsz, aztán kész, vége.
PTI-n meg odafigyelsz órán, aztán kb a kis részét érted meg, például egy Analízis vagy programozás nem egyszerű.
Hazamész, aztán lehet még rajta agyalni majd gyakorolni, aztán ha mákod van, talán sikerül a vizsga.
Ott ugyanis teljesen más feladatok lesznek.
Jogon ilyen nincs.
Elolvasod az apróbetűs részt is, aztán nem érhet meglepetés.
Itt igen.
6/9 anonim válasza:
Számomra a jog nehezebb lenne. Matekot könnyen értem és szívesen tanulom. Infót szintén. De logikátlan szöveget nem.
7/9 A kérdező kommentje:
Jogászok rosszabul keresnek nem?
2021. máj. 29. 13:37
8/9 anonim válasza:
Rosszabbul.
Most volt a Telexen, kezdő programozó átlagban bruttó 650.
Az 420 ezer nettó.
Egy jogász, ha megkapja a 400-at, már örül.
9/9 anonim válasza:
Ha pl a BME-re mész, az sokkal nehezebb mint bármelyik jog. Nekem olyan ismerőseim mentek jogra, akik nem tudtak letenni egy B2 nyelvvizsgát sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!