Villamosmérnöki, vagy jogi egyetem?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Ez a két szak érdekel jövőre, légyszi ne gyertek olyanokkal, hogy amiben jó vagy.
Nincs semmi kapcsolatom szülők által, egy átlagos srác vagyok.
2021. júl. 26. 13:08
A kérdező szavazást indított:
Menj jogásznak, a túlképzés nem hátrány, jó a fizetés is.
Ne menj jogásznak, nagy a túlképzés, rossz a fizetés is.
Menj villamosmérnöknek, jó a fizetés is.
Ne menj villamosmérnöknek, nincs presztízse, a fizetés is rossz.
27 szavazat
1/11 anonim válasza:
2 teljesen más szak. Ilyen mérnöki karon nem elég az, hogy meg tudod tanulni a matekot. En 4es voltam végig, de gyakorlással, nem mertem volna mérnökire menni. Jogin meg allandoan a rengeteg anyagot kell tanulni. Tőled függ melyik illik hozzád.
2/11 A kérdező kommentje:
Szerintem ez függ az egyetemektől is, a bme-n tuti nem árt, ha van érzéked.
2021. júl. 26. 13:47
3/11 A kérdező kommentje:
Ugyanakkor jogi egyetemnél sem az ELTE ÁJK-ra mennék, hanem mondjuk károli
2021. júl. 26. 13:48
4/11 anonim válasza:
Jogon sokat kell seggelni, BME-n okosnak kell lenni, plusz szorgalmasnak. Mindketto igen elokelo, megbecsult hivatas.
Engem most vettek fel BME-VBk, vegyeszmernokre, neked is ajanlom :D
5/11 A kérdező kommentje:
Azért a mérnöki közel sem olyan előkelő, megbecsült mint egy jogi szakma. Dr címet sem kap
2021. júl. 26. 19:12
6/11 anonim válasza:
Lehet doktorálni mérnökként is. Az, hogy kell-e, megéri-e az más kérdés..
7/11 anonim válasza:
Előtted két doksi,
Eggyiken egy nap elem hálózatot vezérlő rendszer leírásra található, másikon meg egy lopással kapcsolatos jogi szöveg látható.
Melyiket olvasó el és érted meg gyorsabban? Melyiket néznéd meg szívesebben?
8/11 A kérdező kommentje:
Az energetika abszolút hidegen hagy, villamosmérnökként inkább fejlesztenék valamit, beágy, hardver
2021. júl. 26. 20:13
9/11 anonim válasza:
Kedves kérdező! Én jogon kezdtem, aztán átmentem villamosmérnökire. (Igazából az akkori gyenge gyomrom nem vette be a mocskosságokat, amik a jogba vannak, illetve elég komoly családi problémák voltak, vagyis vannak, csak én nem vagyok már benne) Egy fél év itt, egy fél év ott. Nekem könnyebb volt a jog, pedig príma matekos voltam. A fél év alatt nem tanultam szinte semmit, mégis elővizsga amiből volt pl simán meg lett minden. Na és most ismét felvettek jogra. Szóval valószínű mostmár nekiugrok, így 25 évesen. Félek, hogy felesleges pénzkidobás lesz, mivel nem tudom, hogy meg tudom-e csinálni, hogy az első félév, vagy második félév a nehezebb, vagy esetleg valamelyik másik. Te még fiatal vagy, gondolom nappalin csinálod. Én már levelezőn. De most tanulj, ha megteheted!
10/11 anonim válasza:
Ha netán valaha szóba kerül nálad külföld akar rövidebb vagy hosszabb távra akkor villamosmérnök inkább. ( sőt a hazai jogi végzettséggel nincs is sok esélyed ). Sőt ha It fele mész el inkább benne akkor Európán túli országok esetében is az It az a terület amivel munka vízumot lehetséges még kapni. Ez az egyik olyan szempont amiről még nem is volt szó. És a doktori címről nem kell hanyatt esni , sok egyetemen végzett doktorált tanár ilyen havi 180 ezret keres, kevesebbet mint egy építőipar segédmunkás . Sajnos a közszférás bértábla behatárolja őket. Sőt, sztem egy sima Bsc-s villamosmérnök aki mondjuk beszél nyelveket fizetésben elég jelentősen többet kap mint akármilyen doktor nagyrésze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!