Szerintetek ez jó ötlet?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 11.-es tanuló vagyok és arra készülök hogy villamosmérnöknek tanulok. De sok helyen azt olvastam hogy nagyon nehéz képzés és nagyon nagy a lemorusolódásm. Szóval úgy gondoltam hogy először elvégzek egy villanyszerelő vagy elektronikai technikus képzést és csak ezután próbálkozok az egyetemmel, így ha az nem jön össze ott van b tervnek a szakma és megpróbálok azzal elhelyezkedni, tapasztalatot gyűjteni és később újrapróbalkozni a villamosmérnökivel. Szerintetek ez úgymond egy jó élet terv vagy mást csinálnátok a helyemben? Elòre is köszönöm a válaszokat!

2021. júl. 10. 05:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Tanulni mindig tudsz.
2021. júl. 10. 07:54
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én pont fordítva csinálnám. Úgy értelmezem, villamosmérnökként szeretnél majd dolgozni, a villanyszerelő csak B terv. Na már most ha előbb elkezded a villamosmérnökit, és összejön, akkor megspóroltad a villanyszerelő képzés idejét és korábban kezdhetsz mérnökként dolgozni. Ha pedig mégis úgy látod, hogy nem sikerül, akkor elkezded a villanyszerelőit. Időben ugyanott lennél a végén, csak akkor az A terved előtt nem kezdenéd el a B-t, C-t, D-t, ..., mert ennek én így nem látom értelmét.
2021. júl. 10. 08:20
 3/6 anonim ***** válasza:
65%

Fogalmazhatnék úgy, hogy szinte semmi köze a kettőnek egymáshoz, tehát nem leszel előrébb vele.

Az egyetem arról szól, hogy a dolgoknak az elméletét ismertetik, hogy ha a gyakorlatban felmerül egy kérdés (aláállhatok ennek a konténernek, ha a mostani drótkötelet kicseréljük harmada vastagságúra?), akkor az elméletet elemezve választ tudjál rá adni.

Másfelől meg, ha azt nézzük, hogy most van X tanulási képességed (mennyiségben és minőségben), és az egyetemhez amúgy fel kell mutatnod 3-4 X-et, a legtöbb embernél a tanulás elengedése évekre nehogy növelné ezt a képességet, hanem a hétköznapok agyi renyhesége a felére csökkenti. Persze, van, aki elég önfegyelemmel rendelkezik, de a népesség többsége nem ilyen. Matekozok én mindennap, de ma nem, mert megyek buliba. Ja, holnap eleve nem is tervezem, mert kissé szétszórt leszek a másnaposság miatt. Húsvétkor? Nehogy már matekozzak... Hétvégén megyek betont keverni a tesóm építkezéséhez, ki tud azután már gondolkodni? Ez a rohadt nátha... hadd feküdjek nyugodtan. És elment két év.

Jobban jársz, ha most ráfekszel a matekra, és a végzés évének januárjában előkapsz pár felvételi példatárat, hogy gyorsan és magabiztosan oldod-e meg a feladatokat. Arról szó nincs, hogy sokat jelent a középiskolai matematika az egyetemen, de az affinitás hozzá, az sokat jelent, no meg azért van egy csomó tudnivaló, ami jól jön (hogy hármat említsek, hogy mikről beszélek, átalakítások, vagy hogy az f(x) függvény képéhez képest az f(x+2) merre változtat és hogyan, vagy hogy a szinusz hogyan periodikus).

2021. júl. 10. 08:39
 4/6 anonim ***** válasza:
51%
Még ha villamosmérnöknek tanulsz, akkor is figyelned kellene a helyesírásra.Csak az első két mondatot olvastam el, de egy vesszőt sem tettél ki. Ismered azt a régi római mondást: A királynőt megölni nem kell félnetek jó ha beleegyeztek én nem ellenzem. Nos, ezt a mondatot, attól függően, hova teszed a vesszőt, kétféleképpen lehet értelmezni. Úgy is, hogy megölhetik a királynőt, úgy is, hogy nem. Próbáld meg megoldani.
2021. júl. 11. 10:44
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Pontosabban:

A királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz ha beleegyeztek én nem ellenzem.

2021. júl. 11. 10:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Figyuzz, ez nem a humor kategória, hogy gépeléssel kapcsolatos anomáliákat kifogásolsz gépeléssel kapcsolatos anomáliával terhelt hozzászólással. :D
2021. júl. 11. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!