Van valaki,aki bizonytalan a második Pfizer oltásban terhesen? Én 18 hetesen kaptam az elsőt, de félek a másodiktol. Szerintetek rossz ötlet halasztani szülés utánra? Egy adag is véd valamennyit,igaz?
Lehet hülye kérdések,de nagyon rastresszeltem. Kérlek kimeljetek a "hülye vagy" típusú kommentektol.
Köszönöm!
Nyáron stagnál a virus, ha ujra fellobban, az szeptember kozepe, vege, vagy még később lesz
Véleményem szerint elég lesz szülés után, ha ennyire aggódsz
De a szülesz orvosoddal beszeld meg. Illetve immunologus tanácsát is kikérheted
Én most picit utánanéztem (10 perc) és nem találtam olyan tanulmányt vagy publikációt a neten ahol terhes nőnek bármi baja lett volna a vakcinától. Olyanból viszont sok van, ahol terhes nőnek semmi baja nem lett a vakcinától:)
Picit több tájékozódás tudományosan pontos médiumokból, és kevesebb a Facebook-ról.
Végig néztem a VAERS adatait, statisztikákat, több újonnan megjelent CDC tanulmányt stb.
Szerettem volna tudni,valaki hasonlóan hozzam kuzd-e a kérdéssel, esetleg van-e közvetlen tapasztalata.
Viszont látom, hogy ez nem az a hely,ahol megoszthatók az aggodalmaimat, mert agonizalas ak látszik.
Ez volt az utolsó kérdésem a témában.
És remélem, nektek könnyebb döntést hozni!
ma 12:16
Ez már valami, de akkor elmondod, hogy mit találtál ezekben a statisztikákban amik félelmre adnak okot? Én szívesen segítenék és adnék egy tudományos választ a gondodra, de ezzel így hogy "félek", nem tudok mit kezdeni. Arra bíztatni hogy ne félj, max ennyit:)
Az egyik ami aggaszt, az a 20. hétnél nagyobb babak elvesztésének a statisztikaja.: Az átlagos százalék 0,6 százalék, ami a beoltott nők esetében 1%, kevés,de emelkedés.
A másik ami szintén aggaszt, bent vagyok egy csak személyes tapasztalatot megosztó külföldi csoportban (többnyire amerikai,kanadai nők), ahol valaki írta,hogy 24 órával a második dózis után 25 hetesen beindult a szülés. Közvetlenül nincs bizonyíték rá,hogy az oltás a hibás,.de addig minden rendben volt a terhessegevel.
Én 20. Hetesen kell kapjam a második adagot, ha valami történne, a babám még kicsi a kinti élethez.
Az oltás mellett pedig azért döntöttem, azért kaptam meg az első adagot,mert olvastam sokat a terhesség alatti covid szovodmenyekrol.
Röviden ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!