30 hetes terhesen is hasmenés a szülés közeledtét jelzi? Olvastam több helyen, hogy a szülés beindulásának előjele lehet.
Elég sokszor szoktam keményedni. Ez hetek óta tart már, Magnerotot szedek, de nem ment tőle eddig a hasam (10 hete). 2 napja fejeztem be az antibiotikum kúrát. Lehet attól megy a hasam?
Nagyon félek a koraszüléstől.
Inkább az antibiotikum.
Probiotikumot és hüvelyflóra visszaállítót használj!
Nem, 30 hetesen még nem a szülés közeledtét jelzi. Nekem antibiotikum nélkül volt egy 5 napos hasmenésem a 31. héten.
Az antibiotikumszedés akár hetekkel vagy évekkel később is éreztetheti a hatását azáltal, hogy meggyengíti a bélflórát és az elindul lefelé a lejtőn, de véglegesen lehet hogy csak később borul meg. Pl. egy stresszesebb időszak után. Így tudnak krónikus bélgyulladások is kialakulni, hogy mindig csak rombolódik a bélflóra és egyre kisebb mértékben áll helyre, míg aztán átlép egy pontot és akkor helló, jönnek a krónikus - nem is feltétlenül emésztőrendszeri - tünetek.
Bármelyik probiotikum tolható várandósság alatt, s már csak azért is fontos, mert a hüvelyi szülés során indul be a baba addig steril beleinek a probiotikumokkal való benépesülése, úgyhogy nem mindegy, hogy a bélflórád és hüvelyflórád (összefüggenek) jó állapotban legyen. Meg ezt szolgálja újszülött korban a sok bőrkontaktus is a babával. Jó, csak nagyon kis dózisú és drága probiotikum a Bio-kult, de jó a Béresé is, végszükség esetén a Jutavit is megteszi. A Normaflore csak antibiotikum alatt indokolt, mert rezisztens törzs van benne, a probléma, hogy csak egyféle és az is nagyon kicsi mennyiségben. Hüvelyi probiotikumnak meg a legpraktikusabb a Gynophilus, mert az nem tabletta hanem kapszula, így nem okoz nagy mennyiségű folyást.
1. Vagyok hüvelybe én is a gynophilust javaslom.
Szájon át én előre szoktam már a Normaflort de nagyon segît ha joghurtot ( nem joghurt szerű valamit) is eszel
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!