Koraszülés lesz?30 hetes kismama vagyok. Hetek óta keményedek. Eddig is volt ami fájt (mentsruációs görcshöz hasonlóan), de az elmúlt két napban bár napi 2-3 fájdalmas keményedés van azok nem fél percig, hanem 4-5 percig tartanak a görcsöléssel.
Naponta 2x 3x fordul elő, hogy fáj is. Rendszeresen vizsgál orvos ezekkel a panaszokkal. Tapasztalatok érdekelnek, mivel első baba nem tudom mennyire normális ez 30 hétnél.
4x2 Magnerotot szedek.
Lehet készül a tested a szülésre. Front is közre játszik.
Én első terhességemkor magnerotot szedtem vegig, bevált.
Most A másodiknal egyszerűen nem hatott.. hasonló panaszaim voltak mint neked. Majd kipróbáltam a magnesolvot, az nagyon jól elmulasztotta 1 tasak is, de sajnos ment a hasam tole. Szoval kerestem masik mg, rossmanban találtam mg+b6 (pontos márkát nem tudom) napi 2 szépen elmulasztotta a görcsöket.
Nemrég, mikor esett a hó igy tavasszal olyan erős görcsökre ébredtem mint mikor vajúdtam. Magnézium nem mulasztotta el, így ittam 1 dl vörösbort. (Egyébként 2019 év eleje óta nem ittam egy kortyot sem, mert azóta vagy várandós voltam, vagy szoptattam).
És szepen helyre tett. Akkor azt hittem megszülok:)
Most 32.hetes vagyok, nincsenek szerencsére keményedéseim, de 2 hónapot biztos szenvedtem vele.
Próbálj ki másik magnéziumot. Úgyis 34 vagy 36.hétig kell szedni. Utána kell elhagyni.
Boldog babavárást <3
Én 20dik héttől keményedtem. 30dik héttől a keményedések már fájtak is, napjában 10szer biztos keményedtem. 32dik héten mentem ismét az orvoshoz, akkor megvizsgált, 1000 volt a méhszájérték. Már addig is dupla adag magnéziumot kellett szednem. Onnantól pedig felírta a Diaphyllint is. Mindkettőt 36dik hétig kellett szednem. A 35dik hétig nem változott a mehszáj érték, de ahogy abbahagytam, 1 héten belül elment a nyákdugó és megszültem.
Nem tudom hogy mennyire játszott közre, hogy elég problémás terhesség volt. Elején nem volt sárgatest, akkor progeszteront kellett szednem, majd cukorbeteg is lettem.
Arra figyelj, ha rendszeressé válnak a kemenyedesek, ami ugye mehosszehuzodas. Nekem is a.30. héten kezdődött, nem tulajdonítottam neki jelentőséget, 32 hetes kontrolon kiderült,hogy baj van. 34+3 hetesen szültem,úgy,hogy előtte háromszor is leállították a szülés beindulasat a két hét alatt.
Szóval, érdemes odafigyelni. Ha rendszeres időközönként jelentkezik, esetleg rövidül két osszehuzodas között az idő, mindenképp orvoshoz kell menni. Egy NST/CTG vizsgálat fény deríthetünk arra,ha gond van.
Nem akartalak megijeszteni, S lehet nincs is baj,.de.jobb figyelni.
Minden jót Nektek!
Van ilyen mehösszehuzodast mero applikacio mobilra, az pl korhazba kuld ha rendszeresen vezeted az eltelt idot es a fajdalom hosszat es gond van.
Nekem 3x 20.hettol voltak kemenyedesek, teljesen normalis vegigvitt terhessegek voltak, harmadiknal akkor volt sok kemenyedes, amikor naponta setaltam 5-6kmt akkor a doki azt mondta h sok magnezium es pihenjek. Ha teheted, pihenj napkozben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!