Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Közelebbi egyetemen vagy...

Közelebbi egyetemen vagy szimpatikusabb egyetem?

Figyelt kérdés
Szegedre és Veszprémbe jelentkeztem egyetemre. Jelenleg az első helyen Szeged áll, mert az a legszimpatikusabb számomra, ott van olyan specializáció, amely érdekel. Viszont 300 km-re van tőlem, én meg sajnos nagyon otthonos vagyok. Nem tudom miként viselném, hogy csak nagyon ritkán járhatok haza. Valamint ott van Veszprém; amely vonattal csak egy óra, 1-2 hetente simán haza tudnék járni. Azonban a Pannon egyetemnek nincs olyan jó híre, és annyira nem is szimpatikus az a város első ránézésre. Még 1 napom van sorrendet módosítani. Nagyon hezitálok. Nem tudom, hogy az egyetem szimpatikussága vagy a közelség legyen a prioritás.
2023. júl. 11. 04:35
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Most, hogy megcserélted a sorrendet, már mindegy, nem? :) Mikor lesz a pont party? :)
2023. júl. 13. 07:39
 22/32 A kérdező kommentje:
26-án. :D de, mindegy, csak most egyszerre megnyugodtam, hogy mindent megtettem azért, hogy közel legyen az otthonomhoz, ugyanakkor bánom, hogy nem kerülök egyetemi városba
2023. júl. 13. 07:49
 23/32 anonim ***** válasza:

Én ugyan pont nem kedvelem annyira Szegedet, de az tény, hogy egy elviselhetően nagy, élettel teli, csodaszép város. Klassz egyetemmel. De én szóltam fentebb…

De ne aggódj, szeretni fogod az egyetemet. Olyan lesz, mint az utolsó 4 éved. Eltelik majd valahogy. Van egy szuper állatkert, ez Veszprém egyik előnye. :)

2023. júl. 13. 07:55
 24/32 A kérdező kommentje:

Hát köszi…

Meg a felsoroltjaid mellet van még egy 300+ km-es táv is.

Mondjuk még ha valami csoda folytán nem férek bele a Pannon ponthatárba, és valami csodánál fogva Szegeden alacsonyabb lesz, akkor még kerülhetek oda XD

2023. júl. 13. 07:58
 25/32 A kérdező kommentje:
Amúgy 1+ pont ment volna Veszprémnek még, hogy ott állítólag jobbak a diákmunka lehetőségek, én meg akarok dolgozni, mert habár a szüleim állják a megélhetésemet, az extrákat már magamnak szeretném.
2023. júl. 13. 08:01
 26/32 anonim ***** válasza:
87%
Nem tudom milyen munkákra gondolsz, de nagyobb város == több lehetőség, egy anglisztikásnak meg egyenesen aranybánya. Mindenesetre sok sikert, és drukkolok, hogy bejuss!
2023. júl. 13. 08:03
 27/32 A kérdező kommentje:

Anglisztikásnak aranybánya alatt mit értesz?

(Nekem van Szegedi ismerősöm, konkrétan facebookon keresőposztot hirdetett egy ismerős egyetemre járó csajnak, hogy ajánljanak már valami normális diákmunkát, mert nulla normális lehetőség van.)

2023. júl. 13. 08:07
 28/32 A kérdező kommentje:

+amitől félek, hogy nem leszek kolis, és így nem tudom mennyire lesznek barátaim. Mert azért ez nem akkora egyetemi város, mármint Veszprém, hogy rengeteg egyetemista legyen.

Azért nem leszek kolis, mert csak síri csendben; egyedül tudok tanulni, plusz bár igénylem a társaságot, introvertált vagyok.

2023. júl. 13. 08:14
 29/32 anonim ***** válasza:

#28: Nemcsak a kolisok tudnak barátkozni, hiszen órák közben vagy órák után bárkivel könnyedén szóba elegyedhetsz, meghívhatod őket, hogy menjetek együtt pizzázni, ebédelni, kirándulni, sétálni a városban. Nem is szólva a közösségi programokról, amelyek mindenkinek nyitva állnak. Az anglisztikának az a hatalmas előnye, hogy együtt lesznek az óráitok, más alig fog becsatlakozni (nem úgy, mint tanár szakokon, ahol a különféle szakpárok miatt gyakran keverednek össze-vissza az emberek). Minden nap együtt lesztek, az összes órán. Azaz meglesznek a természetes feltételei annak, hogy kialakuljon az évfolyamon egy jó közösség. Garantálom, hogy ha csak szándékosan vissza nem húzódsz, legfeljebb egy hónapon belül lesznek barátaid. A város ugyan kisebb, mint Szeged, de van színház és van egy nagyon hangulatos belvárosi várnegyed, ami az egyetemtől negyed óra séta.

Most megnéztem: Zalaegerszegről Szegedre 6 és fél óra a vonatút IC-kkel is. Egy hétvégi hazautazás tehát lényegében azt jelentette volna, hogy két fél napod van otthon, és 13 órát utazol. Ez tényleg nem lett volna túl racionális döntés.

2023. júl. 13. 08:53
 30/32 A kérdező kommentje:
Akkor lett volna racionális ha kb 2havonta járok haza. De azt nem tudom miként viseltem volna. Persze még nagyon kis eséllyel megeshet, hogy oda fogok kerülni. Mindegy. Le kell nyugodnom, majd 2 hét múlva eldől. 😅😂
2023. júl. 13. 09:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!