Közelebbi egyetemen vagy szimpatikusabb egyetem?
Én ugyan pont nem kedvelem annyira Szegedet, de az tény, hogy egy elviselhetően nagy, élettel teli, csodaszép város. Klassz egyetemmel. De én szóltam fentebb…
De ne aggódj, szeretni fogod az egyetemet. Olyan lesz, mint az utolsó 4 éved. Eltelik majd valahogy. Van egy szuper állatkert, ez Veszprém egyik előnye. :)
Hát köszi…
Meg a felsoroltjaid mellet van még egy 300+ km-es táv is.
Mondjuk még ha valami csoda folytán nem férek bele a Pannon ponthatárba, és valami csodánál fogva Szegeden alacsonyabb lesz, akkor még kerülhetek oda XD
Anglisztikásnak aranybánya alatt mit értesz?
(Nekem van Szegedi ismerősöm, konkrétan facebookon keresőposztot hirdetett egy ismerős egyetemre járó csajnak, hogy ajánljanak már valami normális diákmunkát, mert nulla normális lehetőség van.)
+amitől félek, hogy nem leszek kolis, és így nem tudom mennyire lesznek barátaim. Mert azért ez nem akkora egyetemi város, mármint Veszprém, hogy rengeteg egyetemista legyen.
Azért nem leszek kolis, mert csak síri csendben; egyedül tudok tanulni, plusz bár igénylem a társaságot, introvertált vagyok.
#28: Nemcsak a kolisok tudnak barátkozni, hiszen órák közben vagy órák után bárkivel könnyedén szóba elegyedhetsz, meghívhatod őket, hogy menjetek együtt pizzázni, ebédelni, kirándulni, sétálni a városban. Nem is szólva a közösségi programokról, amelyek mindenkinek nyitva állnak. Az anglisztikának az a hatalmas előnye, hogy együtt lesznek az óráitok, más alig fog becsatlakozni (nem úgy, mint tanár szakokon, ahol a különféle szakpárok miatt gyakran keverednek össze-vissza az emberek). Minden nap együtt lesztek, az összes órán. Azaz meglesznek a természetes feltételei annak, hogy kialakuljon az évfolyamon egy jó közösség. Garantálom, hogy ha csak szándékosan vissza nem húzódsz, legfeljebb egy hónapon belül lesznek barátaid. A város ugyan kisebb, mint Szeged, de van színház és van egy nagyon hangulatos belvárosi várnegyed, ami az egyetemtől negyed óra séta.
Most megnéztem: Zalaegerszegről Szegedre 6 és fél óra a vonatút IC-kkel is. Egy hétvégi hazautazás tehát lényegében azt jelentette volna, hogy két fél napod van otthon, és 13 órát utazol. Ez tényleg nem lett volna túl racionális döntés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!