Közelebbi egyetemen vagy szimpatikusabb egyetem?
Amúgy mindenképp leválok és önállósodni fogok, mert a közelebbi helyen is egyedül lennék, egyedül látnám el magamat.
De nem is ettől a részétől félek, már így is tudok magamra főzni, mosni, vásárolni.
Csak a honvágy miatt. Amúgy én is Szegedre mennék, csak kicsit be vagyok tojva, hogy nem lesz ott senkim és magányos leszek.
A veszprémi Pannon Egyetemen konkrétan milyen szakra jelentkeztél? Ez ugyanis nagyon nem mindegy. Minden egyetemen vannak jobb és rosszabb minőségű képzések, a szegedin is és a veszprémin is, ezért nagyon óvatosan kell bánni az olyasfajta általánosításokkal, hogy "X egyetemnek nincs jó híre". Ha megírnád, hogy a Pannonon melyik szakról volna szó, akkor tőlem vagy másoktól biztosabb információkat kaphatnál.
Mindettől függetlenül megértem és jogosnak tartom a dilemmádat. A partvonalról mindig könnyű bekiabálni, hogy válaszd a szimpatikusabb egyetemet; de a gyakorlatban valóban nagyon nem mindegy egy nappalis hallgatónak, hogy valahova otthonról 1 órát vagy 4-5 órát kell utazni. Nemcsak és nem is elsősorban a magány miatt, mert barátaid szinte biztosan lesznek, bárhova is mész. Hanem azért, mert bizony egy egyetemen simán előfordulhat, hogy több olyan féléved is lesz, amelyekben betesznek neked péntek délutánra meg hétfő reggelre is órákat, s így lényegében csak a szombat-vasárnap marad, hogy hazamenj meg visszautazz, ha szeretnéd a szüleidet és a rokonságodat látni. S ha ennek is a felét a vonaton töltöd, az bizony nem éppen kellemes. Nekem az a tapasztalatom, hogy a hosszú vonatutakat sajnos nem mindig lehet értelmesen eltölteni, vagy legalábbis erre nincs semmi garancia, így ez az idő gyakorlatilag elveszhet. Persze van, aki úgy is tud tanulni vagy olvasni, hogy mellette egy utas végigdumálja az utat vagy egy csecsemő ordít állandóan; én nem ilyen vagyok, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!