Mennyire nehéz a gépészmérnöki szak egy 5-ös közép matematika érettségivel?
Ha középszinten 5-ös, az lehet, hogy kevés lesz.
Itt inkább a kérdés az, hogy mennyire sikerült könnyen összeszedned az 5-öst.
Nem azon múlik az egyetem nehézsége, hogy milyen jegyekkel érkezel középsuliból, hanem hogy van-e szorgalmad és képességed elsajátítani azt amit az egyetemen tanítanak. Hidd el, közel ugyanannyit kell tanulnia annak aki emelt matek érettségivel megy.
Emelt matekból azt érdemes megnézned, hogy képes lennél-e megtanulni azokat a dolgokat, amelyeket ott kérnek, a többi már csak szorgalom kérdése.
#5 Ne vedd már el a kedvét. Utálom azokat akik megmondják, hogy ha csak 4es vagy akkor ne menj mert úgyse sikerül.
Ez egyáltalán nem biztos, hogy nem sikerül, ki kell próbálni.
Az egyetem nagyrészt azon múlik, hogy mennyire tanulsz rendszeresen. Nincs benne semmi feketemágia, ha megvannak a felvételihez szükséges előképzettségeid, a többi már rajtad múlik és azon, hogy mennyire tartod a lépést. Ez van, akinek sok energiát igényel, van, akinek kevesebbet, de összességében nem a képességeken múlik, hanem a tanulási hajlandóságon és az önuralmon.
A gépész nem a könnyű szakok egyike, mint ahogy a legtöbb műszaki szak sem, kell hozzá némi affinitás, de valószínűleg ha érdekel, akkor megvan benned. A fizika, ami inkább húzósabb ott.
#6, nem veszem el a kedvét, ez ténykérdés, sokkal inkább felkészítem, mi fog rá várni.
Mérnökin nem a négy alapműveletet kell csak tudni beütni a számológépbe. Sokkal jobb képességűek is kibuknak, mert nem tudják megérteni.
Azért kíváncsi lennék, te hány mérnöki szakot végeztél el...
Nyilván nem azzal van a baj, hogy 4-esre írja az érettségit (ráadásul középszinten), hanem azért írja 4-esre, mert nincs elég tudása még az 5-öshöz sem, pedig a középszintű matek nem egy agysebészet.
Persze próbálkozni lehet, csak ne csodálkozzon senki, ha fél-1 év után otthagyja a szakot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!