22 évesen jogi egyetem?
Sziasztok!
Most 21 vagyok, de jövőre lennék 22, mikor tudnék egyetemet kezdeni. Szeretném tudni, hogy szerintetek késő-e, ugyanis úgy tudom a jog alaphangon 5 év, +3 év szakvizsga csúszás nélkül. A Károli lenne a cél. Ezenfelül érdekelne az is, hogy anyagi juttatásokban, jövőbeli kilátásokban mennyire lehet jövedelmező.
Mocsokjó pénz van benne annak, akit érdekel. Rengeteg emberről tudok, aki 300 nettó körül keres a szakmában. Ami nem rossz pénz, de azért nem kell elhinni azt a mesét, hogy amint it-s leszel, jól fogsz élni és hurrá.
Az átlag bér van br 800 körül medior szinten. Rengetegen keresnek alatta, főleg azok, akik a pénzért jöttek elsősorban.
Nem
A munkáltatók a fiatalabbakat részesítik előnyben, a levelőzősök pedig elég lenézettek szakmai körökben.
Persze majd jön néhány sértődött aki kikéri magának, de sajnos ez az igazság.
Anyagi juttatások terén nem a legjobb, nézd meg az átlagbért. Az fog vele jól keresni akinek van protekciója
Nagyon sok a jogász és ahhoz képest kevés a munkalehetőség, minden munkakörre nagyon sok a jelentkező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!