Van értelme egyetemre menni 27 évesen?
Mindig van értelme tanulni, függetlenül attól ki mit mond.
Viszont egyetemet nem fogsz úgy végezni, mint egy OKJ-t, ha nem érdekel és nem tanulsz hamar kiesel, tehát vigyázz, hogy olyan szakmát válassz, ami érdekel is.
Előtte azért nézz utána, hogy milyen elhelyezkedési lehetőségeid vannak pl.: bocsánat előre is, egy bölcsészetet otthon is megtanulhatsz, a papírral kb. ugyan ott vagy, mint nélküle, de egy műszaki/programozás oldalra mindig szükség van. Programozást OKJ-n is tanulhatsz egyébként és el tudod dönteni, hogy kell-e az egyetem.
Egyetemre menned nem késő.
A mit tanulj már nehéz kérdés: [link] itt van egy jó kis szakkereső, szűrésnek állítsd be a levelező munkarendet (gondolom munka miatt nappali kilőve, még ha otthonról is dolgozol) képzéstípusnak vagy az alapképzést válaszd ami 3 éves vagy osztatlant ami 5 éves. (foszkot kerüld, az csak időhúzás)
[link] itt a 2021 évi felvételi pontszámok.
Egyetemre jelentkezéshez 1 darab emelt érettségi szükséges. Nézz ki egy szakot és nézd meg a követelményeket (azaz, hogy melyik érettségit fogadják el) ha pl elfogadják az angol emeltet akkor neked akinek c1 vizsgája van könnyű dolgod van.
Ha az alap érettségid sem lett jó (vagy a 2021 évi ponthatárt nem érnéd el, hiába lenne pl 90% emelt angolod) akkor célszerű másból is újra írni az érettségit.
Jelentkezés menete:
1. Érettségizni jelentkezhetsz egy kormányhivatalban, vagy online (ügyfélkapuval) vagy felkereshetsz egy gimit és kérd meg, hogy segítsenek.
2. Felvin jelentkezel (3 hely jelölés ingyen van) egyetemre
"Szóval a felsőfokú nyelvvizsgát azt tudom használni emelt szintű érettségiként?"
Nem, úgy értettem, hogy könnyen leteszed az emelt angol érettségit, hiszen az emelt b2 szint körül van, nekem meg c1-es a tudásod.
Konkrétan mit dolgozol IT-ben?
Mi a pozíció?
Mi a munkafolyamat?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!