22 évesen jogi egyetem?
Sziasztok!
Most 21 vagyok, de jövőre lennék 22, mikor tudnék egyetemet kezdeni. Szeretném tudni, hogy szerintetek késő-e, ugyanis úgy tudom a jog alaphangon 5 év, +3 év szakvizsga csúszás nélkül. A Károli lenne a cél. Ezenfelül érdekelne az is, hogy anyagi juttatásokban, jövőbeli kilátásokban mennyire lehet jövedelmező.
"Szeretném tudni, hogy szerintetek késő-e"
. Nem mi éljük a Te életedet, hogy ezt eldöntsük.
Jogászokra meg mindig szükség van, de el kell döntened, merre mennél tovább, mi a konkrétabb cél. Lehet vele nagyon rosszul és nagyon jól is keresni: nem a diplomából lesz pénzed, hanem a munkából, amit elvégzel.
Nem késő, de mi a terv? Hogy tervezed az életed a tanulmányaid alatt anyagilag? Fel vagy rá készülve, hogy a szakmában 8 év tanulás után is alulfizetett leszel évekig (vagy akár örökké)? Főleg ha nappalin csinálod végig, fel vagy rá készülve, hogy meg lesz kötve a kezed és anyagilag elég védtelen leszel kb. 30 éves korodig?
Én inkább ezek miatt aggódnék, nem amiatt, hogy 22 évesen kezdek egy szakot.
4- es vagyok.
Valaki mondja mar meg , miert pontoztak le azert mert leirtam a sajat velemenyemet magammal kapcsolatban?xddd
Én 20 évesen kezdtem, 25 évesen végeztem. A jogban az a nehéz, hogy későn kezd jövedelmezővé válni, ami totális szívás.
Gimis évfolyamtársaim már 300-400 ezer Ft-os fizuval rendelkeztek, házasodtak, albiban laktak vagy saját lakásban, én meg szüleimmel. Borzasztó volt, de mára úgy érzem megérte. 31-32 évesen ha leszakvizsgázol, még mindig fiatal leszel. Biztos lesznek holtpontok, de ha úgy érzed, ki tudsz tartani, hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!