Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mik a tapasztalatok a közleked...

Mik a tapasztalatok a közlekedésmérnöki szakról ezeken az egyetemeken?

Figyelt kérdés
Elsősorban érdekelnének, hogy mik a tapasztalatok a két egyetemről. Melyik nehezebb, mennyivel könnyebb mondjuk a győri, mint a budapesti,mennyire teljesíthetőek a követelmények, illetve érdekel az is, hogy aki mar ezeket elvégezte, milyen elhelyezkedési lehetőségei vannak most a munkaerő piacon? Továbbá az is érdekel, hogy ezeken az egyetemeken mennyivel másabb a nappali és a levelező szak, illetve azok mennyire teljesíthetők. Tehát minden tapasztalatot, elményt vagy tanácsot szívesen fogadok, ami ezekkel a dolgokkal kapcsolatos :) Legyen az gólya, vagy már végzett hallgató is, bárki, tényleg :)

2022. szept. 18. 19:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
És akkor az ingyenes utazásról, ilyen-olyan kedvezményekről, lakástámogatásról vagy szolgálati lakás biztosításáról nem is beszéltünk, ami szerintem az elmúlt 1 évben marhára felértékelődött.
2022. szept. 27. 20:19
 12/22 anonim ***** válasza:
0%
Közlek xd
2022. szept. 27. 21:21
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Jó, de a bakter vagy a forgalmista valószínűleg nem közlekedésmérnök diplomával ment a MÁV-hoz, vagy igen?

Gondolom nem csak állomási személyzetként (bakter, forgalmista, állomásfőnök) alkalmaz közlekedésmérnököket, akár pályakezdőket is a vasút. MÁV székházban milyen végzettségű egyének ülnek?

2022. szept. 27. 21:23
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

#13 Nem közlekedésmérnök diplomával ment oda, hanem később felajánlották neki a lehetőséget és sokan éltek vele. Ergo van rá igény, de a MÁV saját berkein belül meghírdeti és mennek az emberek. Ezért kell bemenni és megérdeklődni és nem az internet előtt ülni 1 évet arra várva, hogy majd talál egy állást. Ők azok akik most forgalmi üzemmérnökként, állomásfőnökökként dolgoznak a vasúton. De van köztük menetrendszerkesztő is és még sorolhatnám.

START-nál a műszaki és üzemeltetési igazgató is közlekedésmérnök és a győri egyetemen oktat. A menetrendi osztálynak is a főnöke közlekedésmérnök a Széchenyiről. Központba rengeteg van belőlük a győri és a pesti egyetemről.

2022. szept. 27. 21:39
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát sztem a multi anyagilag sokkalta jobban megbecsül aztán kinek mi. Sajat vélemény.
2022. szept. 27. 22:04
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
anyagilag. ha meg beüt a krakk te leszel az első akit kivág az ablakon
2022. szept. 27. 22:07
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Az első félévben még elég erősen alapozó tárgyak vannak. Kémia, fizika, mérnöki számítások, csak 1 közlekes tárgy van, az alapismeretek.

Ugyanígy a második is még csak a közlekedésépítés van a tanszékről.

2022. okt. 6. 20:14
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem éri meg ez a szak, nehogy elvégezd, én itt végeztem el a MÁVhoz mentem most nem írtam el 220 nettót keresek, a suliban több végzett, tanult utána más szakmát és Ausztriába átjár dolgozni. Tudok olyat aki takarítóként dolgozik és úgy jár ki.

Nálunk csak a fanatikusok, illetve akiket a szülők tudtak lakással, pénzel támogatni azok maradtak a közlekedésmérnökön. Sajnos a fizetések, mind a volánbusznál, mind a MÁVnál siralmasak. Oda jutottunk, hogy egy 8 osztályos többet keres Győrben, képzettség nélkül mint az állami szférában egy diplomás.

Én is bánom erre a szakra mentem, nem tudok belőle megélni, otthon lakok a szüleimnél, sajnos ez diploma is olyan mint a tanári, megélhetés sajnos nincs belőle. Nem is csodálom, egyre kevesebben választják ezt a szakot.

Az a baj, itt is úgy vannak majd hivatásból megél az ember, hát persze, ha van olyan párja az embernek vagy szülei akik támogatják. A máv igazgatója csak a pénzlopáshoz ért, de az emberek megélhetésére nagyívben tojik.

2022. okt. 12. 17:44
 19/22 anonim ***** válasza:

Utolsó, mennyi lehet igaz a bejegyzesben leirtakrol?

[link]

2022. okt. 12. 20:21
 20/22 anonim ***** válasza:
75%

Mire érted mi lehet belőle igaz?

Nyilván minden cég próbálja magát fényezni, a tanári pályát se azzal hirdetik ebből nem fogsz tudni megélni, gyereked nélkülözni fog. A MÁV se hirdeti ezzel a pozícióit, 220 nettót fogsz keresni mamahoteles leszel. Betanított munkás megelőzi a fizudat.

2022. okt. 12. 20:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!