Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Közlekedés mérnök vagy járműmé...

Lexa00 kérdése:

Közlekedés mérnök vagy járműmérnök szakról vélemény? Akik végzik, végezték.

Figyelt kérdés
Szeretnék beiratkozni jármű vagy közlekedés mérnök BSC-re, már meglévő közgazdász BSC diplomám mellé szeretném. ki mit tapasztalt a szakról, mindegy hol végezte, milyen bérrel tudott elhelyezkedni utána vele, illetve mennyire volt nehéz munkát találni. Nekem a célom Debrecenbe épülő BÖMÖS gyárba bekerülni ha nyit mint közgazdász+ és mérnöki diplomával. Ezért döntöttem, e két szak mellett, de sajnos nincs információm róla. Úgy remélem két diplomával már piacképesebb lehetek a keleti régióban, és van már pár év tapasztalatom is egy multinál, igaz nem mérnöki munkakörbe, de nem vagyok egy naplopó típus :)

2021. jan. 27. 13:31
 1/2 anonim ***** válasza:

A közlekedésmérnök nem gyárban dolgozik, hanem a tömegközlekedést tervezi, szervezi, üzemelteti, vagy közlekedési infrastruktúrát tervez, ellenőriz, üzemeltet, engedélyez, vagy valamilyen hatóságnál foglalkozik a közlekedéssel. Én ezt végeztem, és elég jól fizetnek, de az állami cégek nem viszik túlzásba a fizetést. MÁV-os pályakezdő talán bruttó 340? No comment. Néhányan csak azért mennek erre a szakra, hogy legyen egy diplomájuk, aztán nem diplomás munkakörben dolgoznak kevesebb pénzért, elhivatottságból, pl. diszpécser vagy forgalmista. Esetleg egy szállítmányozós szakirány lehet hasznos termelő vállalatokhoz, de azt meg a logiszikai mérnöki szakon részletesebben oktatják.

A járműmérnöki ezzel szemben "használható" gyárban, akár gépészes, akár mechatronikai, elektronikai, vagy gyártós irányba szakosodik az ember. Ez szinte egy gépész diploma, persze járművekre specializálódva.

2021. jan. 28. 10:26
 2/2 A kérdező kommentje:
Értem. Első sorban azért is varálok a két szak között, mert a járműmérnök talán túl specifikus, és ha mégse gépgyártásba dolgoznék később lehet az túlságosan leszűkíti a lehetőségeket bár kitudja lehet tévedek. Ezzel szemben a közlekedés mérnöki végzettség lehet egy átfogóbb több mérnöki területen használható tudást adhat, amivel több mérnöki pozícióba is segíthet ha nem feltétlenül szeretnék állami cégnél pl MÁV-nál dolgozni pont azért mert annyira nem fizetnek jól. Főleg 2 diplomával, bízok egy jobb cégben illetve fizetésben hosszú távon :) Remélem még érkezik pár válasz van még 2 hét a felvételi határidőig.
2021. jan. 28. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!