Járműmérnök vagy közlekedésmérnök? Melyik a jobb? Elhelyezkedési lehetőségek, stb. Leginkább olyanok válaszát várom, akinek van némi tapasztalata.
Figyelt kérdés
2012. aug. 21. 16:42
1/3 anonim válasza:
Ezt elég nehéz lesz megválaszolni, mivel a járműmérnöki még csak 2 éve indult, a képzés 3,5 éves, így nincs olyan aki végzett volna. Kíváncsi vagyok, hogy milyen tapasztalatra gondoltál. :)
Én a BME-n végeztem a közlekedésmérnöki alapszakon járműmérnökként, de ez nem teljesen az, ami most járműmérnöki képzés néven fut.
Egyébként valószínűleg járműmérnökként egyszerűbb elhelyezkedni, de az hogy többet kell tanulni és nehezebb, az egészen biztos.
2/3 anonim válasza:
Közlekedésmérnökként végeztem, de nem tudtam elhelyezkedni a szakmámban, mert ebben az országban ezen terület folyamatos leépítés alatt áll, a maradék helyeket pedig a tapasztaltabbak, illetve a hozzá nem értő, de valakinek a valakije emberek töltik be (pl. BKK vezérigazgató - nevet szándékos nem írok). Bármennyire is szeretnék ezen a területen dolgozni, egyenlőre úgy tűnik, hogy nem lehetséges. A járműiparban helyezkedtem el, munka mellett szereztem egy gépészmérnöki diplomát is. Ha rám hallgatsz, akkor járműmérnökit választod, azzal jóval több helyen el tudsz helyezkedni és a fizetések is jobbak azon a területen.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2012. aug. 24. 12:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!