Melyik a jobb: ELTE Fizika, vagy BME Fizika szak? és miért?
Attól függ, mit akarsz tanulni. A BME-n, úgy tudom, kicsit gyakorlatorientáltabb az oktatás, az ELTE-n (ahol én is végeztem) biztosan több elméletet tanítanak. A tanárok nyilván mindkét helyen jók (már ami a szaktudást illeti). Egyébként nekem az ELTE-n sosem volt panaszom egyik tanáromra sem.
A közösségről nem tudok nyilatkozni. Mióta én végeztem, azóta teljesen átalakították az oktatást, bevezették a kreditrendszert, és egyre gyengébbeket is felvesznek (sajnos).
Ha azokat a BME-seket kérded, akik végül abbahagyták a BME fizikát vagy azokat, akik áthallgattak az ELTE-re, akkor egyértelműen azt mondanák, hogy az ELTE barátibb, teljesíthetőbb. Úgy, hogy egyáltalán nem fogsz a végén kevesebbet tudni, mintha a BME-n végzed.
Én már megérdeklődtem személyesen a két szakon hallgatóktól és az az igazság, hogy mindkét szakon hallgatók gyakorlatilag semmit sem tudnak a másik szakról. Mende-mondákat és néhány szokásos közhelyet ismernek, de konkrétumokat már nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!