Szerintetek hol a jobb a jogászképzés? Szegeden, vagy a Pázmányon?
Hallottam már olyat, h az ELTE után rögtön a szegedit mondják, de gondolom az sincs véletlen, hogy a Pázmány kapta meg a másik 50 helyet. Nyilván P.-on az állami helyet céloznám meg.
Tapasztalatokat,véleményeket várok!
Előző voltam.
Másik pedig az, hogy vizsgaidőszakban nem azt mondják, hogy hány oldalt kell megtanulniuk, hanem a karjukat széttárják (jó 20-30 cm-nyire), és úgy mutatják, hogy mennyi van még hátra :)
Sok sikert!
Szeged, versenyeken több helyezést ér el, több a neves oktató. A PPKE is jó, nem szidom csak azért, mert én szegedi vagyok. :D De tény, hogy ha nagyon nem lehet nálunk teljesíteni egy tárgyat, az ember átmegy vizsgázni a Pázményra, és elsőre sikerül... a követelmény gyengébb sok tárgyból, az oktatás viszont jó ott is.
A Pázmánynak nagy előnye, hogy Pesten van, azért kapta a helyeket, meg mert Szegeden nézd meg mennyire Fideszes a polgármester és a többi fejes. :D
Nagyon ne célozz állami helyet, a hírek szerint most volt olyan utoljára jogon.
Csak annak semmi értelme hogy megtanulsz minden haszontalant csak épp a gyakorlati használatát nem, úgy hogy abszolút nem ajánlom szegedet.
Sok a töltelék nagyon és ha egy tárgyad nincs meg nem mehetsz felvenni a másikat. Szerintem rossz a tanrendjük.
Amit ajánlok: KRE,PPKE,PTE és ami még ennél is könnyebb a Miskolci Egyetem jogászképzése.
Mellesleg ha egy tanácsot elfogadsz kérdező, elvégzed az az egyetemet amit szerinted a legkönnyebb és szerzel jogi diplomát, úgy is a lényeget majd bojtárkodásnál tanulod meg és tárgyalóterembe, esetleg az irodába, amit az egyetemen megtanítanak annak 80%-át nem fogod hasznosítani egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!