Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha egy költségtérítéses...

Ha egy költségtérítéses tanulónak félévkor/év végén jobb az átlaga, mint egy államilag támogatottnak, akkor átveszik a költséges tanulót államira?

Figyelt kérdés

2012. aug. 2. 00:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül, különböző feltételeknek kell megfelelni, ezt a szabályzatban az edott intézménynél meg lehet nézni, vagy a tanulmányi osztályos lehet kérdezni.
2012. aug. 2. 00:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem ilyen egyszerű. Az államisoknak bizonyos feltételeknek meg kell felelniük (lásd szabályzat), ha ezen feltételeknek nem tesznek eleget, akkor lecsúsznak/elveszítik az támogatott helyüket és átteszik őket fizetősre. Az ő helyére kerülhet egy (általában a legjobb) költségtérítéses!
2012. aug. 2. 01:03
 3/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, azt hittem ennél egyszerűbb lesz..
2012. aug. 2. 01:06
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Félévkor nem kerülhet át csak év végén. Így az első két félévet biztos ki kell fizetned.
2012. aug. 2. 01:26
 5/8 A kérdező kommentje:
huh, oké értem.. (amúgy én hallottam olyanról, aki átkerült félévkor)
2012. aug. 2. 02:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
az átb@szott, mert csak évvégén tudsz átkerülni. de szerintem erre ne nagyon építs, mert valószínűleg úgyse fog sikerülni. az egyetlen biztos módszer, hogy az egyetem mellett, újraérettségizel és/vagy nyelvvizsgát szerzel és beadod újra a felvételit jövőre ugyanarra a szakra, hátha úgy már beférsz államira. ha igen, akkor elfogadtatod a már meglévő tárgyaidat és ugyanonnan folytatod tovább, csak többé már nem kell fizetned érte.
2012. aug. 2. 07:51
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Amit az utolsó ír tényleg az a legjobb módszer. Államiról nem olyan egyszerű kikerülni, ha valaki minimálisan tanul akkor azért nagy eséllyel nem fog. Ez pedig azt jelenti hogy nem lesz hely átvenni. Talán még első év után lesz a legnagyobb esélyed amúgy, mert sokan elmennek (eszükbe jut hogy ők nem is ezt akarják tanulni), és tradicionálisan az első év a legnehezebb az egyetemeken, tehát azért lesznek akik kibuknak.
2012. aug. 2. 10:01
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
2-es vagyok, azért ez is nagyban függ attól, hogy milyen iskolába megy az illető. Én mérnökire járok, nálunk első ÉV végén szinte az összes költségest átvették államira, annyian csúsztak le. Nem csak tőlünk, más évfolyamokból is. Aki meg már egyszer lecsúszott, az valószínűbb hogy ott is hagyja az iskolát szép lassan, minthogy következő évben felküzdje magát újra államira.
2012. aug. 2. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!