Élelmiszermérnök manapság? Megeri azt tanulni?
Figyelt kérdés
Jovore érettségizek. Fogalmam sincs mit akarok tanulni. Német és matek fakton vagyok, mindkettőt imadom és ezekből szeretnék emeltezni is, angolbol ősszel csinálom a c1 nyelvvizsgat, remélhetőleg sikerul, b2om már van, néztem mérnöki szakokat és igazából ez is megtetszett. Megerne annak tanulni?2022. júl. 12. 00:37
11/26 A kérdező kommentje:
:( ez elég szomorú
Egyébként olyan nincs aki mondjuk vegan ételekkel foglalkozik? Vagy ételek alternativaival? Esetleg állat ételekkel?
2022. júl. 12. 20:54
12/26 anonim válasza:
Kutyakaja gyárba is mehetsz. Én dolgoztam vegyészként élelmiszeriparban, és volt munkatársam élelmiszermérnök, aki korábban dolgozott kutyakaja gyárban.
13/26 A kérdező kommentje:
Mondjuk ott is biztos van vágóhíd én meg azt nem birnam:(
2022. júl. 12. 22:45
14/26 anonim válasza:
A gyárak városon kívül vannak, a munkaidő nem családbarát, a terhelés és felelősség magas (a hiba súlyos milliókba kerül) és persze a fizetés ehhez képest röhejes. De csináld, hiány az van, munkahely is, okkal. Mert épeszű ember nem megy ide dolgozni ennyi év egyetem után.
15/26 anonim válasza:
Ha ennyire a vegán és állatbarát dolgok érdekelnek, akkor miért nem dietetika és táplálkozástudomány mesterszak?
16/26 anonim válasza:
Vagy ha ennyire nyámnyila vagy, menj bölcsésznek.
17/26 A kérdező kommentje:
Nem vagyok vegan, csak szeretem az állatokat, de ha megkivanok valamit megeszem. Azért mert oda kell a biosz én meg nem tanulom már ugye. Minek mennek bolcsesznek ha matek és német fakton vagyok? Mellesleg nem tervezek "büfészakra" menni
2022. júl. 13. 09:10
18/26 anonim válasza:
Fizikával hogy állsz? Ha nem látod reménytelennek a fizikát, akkor sokkal jobban jársz, ha gépész- vagy villamosmérnöknek mész. Egyébként létezik egy "mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök" szak is, amely lényegében egy specializált gépészmérnök képzés. Ha elvégzed, nemcsak az élelmiszeriparban helyezkedhetsz el, hanem a mezőgazdaságban is. Ez jócskán megnöveli a lehetőségeidet és a potenciális fizetésed is magasabb lesz. A gépészeket mindenütt sokkal jobban megbecsülik.
19/26 anonim válasza:
Ha napi 8 órás munkavégzéssel szeretnék egy atlag ember által elképzelt mérnöki bért megkeresni akkor én az agrár, élelmiszer, épìtő, épìtész, környezet közlekedés és vegyész mérnöki szakmákat jó messzire elkerülném. Sokan rácsodálkoznának hogy ezekkel mennyivel nehezebb jól fizető állást találni. Gepesz, jarmű, mechatro, villamos és infós mérnöki szakmák a jó műszaki területen !
20/26 anonim válasza:
Én vegyészmérnök vagyok, és cáfolnám az előttem szólót. Élelmiszeriparban vagyok technológus 14 éve.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!