Nem azt tanulom ami közel áll hozzám, nem kellene váltanom?
Jelenleg informatikát tanulok a BME-n most már 2. éve és nem feltétlenül érzem úgy, hogy nekem ez lenne az utam. Nehezen is megy és komoly frusztrációkat okoz. Amikor jelentkeztem akkor már erősen gondolkodtam, hogy nem grafikát kellene-e tanulnom, de az alapján döntöttem, hogy végül is a BME-n az üzemmérnök-informatikus végzettség szoftverfejlesztő specializációval jobb lehetőségeket hozna nekem és talán jobb befektetés.
De most egyre inkább úgy érzem, hogy nagyon erős frusztrációim vannak amiatt, hogy nem grafikát tanulok, hanem helyette valami olyat amit nem szívem szerint hanem inkább kétségbeesésből választottam.
Nyomaszt még, hogy már 23 éves vagyok. (És megint elbizonytalanodtam, hogy jó-e amit csinálok. Félek attól, hogy ha továbbviszem az informatikát és nem jövök bele akkor egyre csak idősebb leszek és ott lesz bennem a tudat, hogy "De ha még pár évvel korábban váltottál volna..."
Üzemmérnökin a 3. félévtől már nem fizetnek a cégek? Illetve láthatod, hogy élesben hogy mennek a dolgok.
Én is azt mondanám, hogy fejezd be, mert ha pl. grafikusként nem tudnál megélni, akkor is lenne egy már meglévő papírod. És legrosszabb esetben hobbiként foglalkozhatsz grafikával.
5. félévtől fizetnek de ahoz abszolválnom kéne még ezt a félévet.
Nem tűnik lehetetlennek, de szinte biztosan úgy érzem, hogy csúszni fogok.
Maga a programozás úgy érzem, hogy elég távol áll tőlem. Persze eddig megcsináltam valahogy, mert kisebb mennyiségben még nem esett annyira nehezemre...
Én is amellett vagyok, hogy fejezd be. A ma jól kereső grafikusok többségének van informatikai tudása is ugyanúgy...
Mondjuk nem feltétlenül értem, miért szopatod magad a bmevel, de a te dolgod.
"miert szopatod magad a bme-vel"
Hát nem érzem úgy, hogy maga az a tény okozná a nehézségemet, hogy az egyetem a bme...
Úgy tudom, hogy BProf szakon az OE sem könnyebb...
A BProf meg igazából a 3. félévig volt könnyebb mint a BSc... most rohadt nehéznek tűnik... Lehet soha nem tudom megcsinálni, és nem csak én érzem így.
Eleinte azt hittem, hogy majd nem veszítem el a motivációmat és kitartok a végéig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!