Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes tanáriról orvosira...

Érdemes tanáriról orvosira váltanom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2 év osztatlan tanári van mögöttem, nagyon jó eredménnyel, de teljesen elvesztettem a motivációmat. Korábban is az orvosi érdekelt volna, de anyagilag nem engedhettem meg magamnak, hogy ne dolgozzak egyetem mellett. Most már igen, megvan minden, amire szükségem van.

Ez azonban újraérettségizéssel járna (emelt kémia, emelt biológia). Érdemes belevágnom?

21 éves vagyok.

2020. júl. 22. 20:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez életed álma, akkor érdemes belevágnod.
2020. júl. 22. 20:14
 2/7 anonim ***** válasza:
93%
36 évesen emelt érettségiztem. Csak nem te is öregnek érzed magad gyerekként?
2020. júl. 22. 20:21
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem, dehogy. Csupán 2 év "kiesett" és az orvosi meglehetősen hosszú. Bár a tanári sem rövid a 6 évével :)
2020. júl. 22. 20:26
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem egy ismerősöm indult 23-4 felett az orvosinak...

Nem maradsz le semmiről, ha orvos szeretnél lennél akkor vágj bele, mint később azt sajnálni, hogy miért nem vágtál bele

2020. júl. 22. 20:31
 5/7 anonim ***** válasza:
98%
Az orvosira jár egy ötven valahány éves Imre nevezetű fickó is. Nem vagy elkésve, viszont elpazaroltál nem is keveset az államilag támogatott féléveidből és ez később még problémát okozhat.
2020. júl. 22. 20:41
 6/7 anonim ***** válasza:
49%

Nem a korod a bibi, hanem a fogyott állami féléveid, az orvosi drága ha neked kell fizetni.

Vagy nagyon tepersz és túlterheled magad ha bírod, sokkal több tárggyal és kredittel, ami még mindig nem garancia, hogy időre fogsz végezni. Jól gondold át. Egyébként jó döntés, kifizetődő ha ügyes vagy.

2020. júl. 23. 08:33
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes! Nem a tanáriról akarlak lebeszélni, számomra vonzó hivatás, míg az orvosi nekem nem az, szóval nem vagyok illetékes. De a korod nem akadály, nagyon-nagyon fiatal vagy, és talán el sem tudod képzelni, milyen sokan tanulnak akár teljesen más újabb szakmákat idősebb korban is, persze relatív, hogy mi számít idősnek, de nem késő elkezdeni valami újat akár 40 felett is. Az állami félévekkel kapcsolatban valóban igaz, hogy most elment 4 féléved, nézz utána, hogy hány állami féléved maradt, és ha esetleg fizetősön kell befejezned, akkor időben kezdj el gyűjteni rá, de ez ne legyen akadály szerintem.
2020. júl. 23. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!