Le kell mondjak az orvosiról?
nagyon el vagy tájolva, ha azt feltételezed, lenézik a gyógyszerészeket.
a társadalmi megbecsültségük komoly, nézd meg mennyi gyógyszerreklám van... jól is keresnek.
"aki orvos akar lenni, minek megy el gyógyszerészetire"
Még most is azon filózik, hogy orvos akarjon-e lenni. Akkor még bizonytalanabb volt valószínűleg. Nagyon jól tette, hogy nem csak úgy lóg a levegőben, hanem addig is csinál valamit, ráadásul olyasmit, aminek köze van a gyógyításhoz.
"a társadalmi megbecsültségük komoly, nézd meg mennyi gyógyszerreklám van"
A gyógyszerreklámok számának semmi köze a gyógyszerészek megbecsültségéhez.
De egyébként én sem gondolom, hogy lenézi őket a társadalom. Sőt, sokan inkább a gyógyszerészükben bíznak, mint a háziorvosban...
A legnagyobb problémát abban vélem felfedezni, hogy egyáltalán nem látom, hogy az orvos-gyógyszerész kapcsolat valamilyen szinten is kooperatív lenne. Ha maradnék, mindenképp klinikai irányban helyezkednék el, és élvezném abban az esetben, ha lehetőség lenne konkrét betegek ügyein dolgozni, a gyógyszerelésüket intézni, orvossal a páciensről, és az őt érintő esetleges gyógyszeres terápia megfelelősségéről beszélni. Nagyon úgy érzékelem azonban, hogy az orvosok viszont ilyen szempontból nem tartanak minket értékesnek. (Egyetemen pl. néhány tanár is erősen érzékelteti a mi “csak” gyógyszerészeti mivoltunkat, nemcsak az orvostanhallgatók)
És félreértés ne essék, engem nem a felsőbbségérzet vezérel ebben, hanem pontosan az, hogy nincs semmi közünk a betegekhez.
Az, hogy elkezdtem az egyetemet, nem gondolom hogy hiba lett volna, mert ennek is szerettem volna esélyt adni, hátha megtetszik, ugyanis nekem a gyógyszerészet mindig is egy b, terv volt. 2 félévet használok el mire odaérek, ergo még pont lenne időm befejezni, de nyári munkából ha vért izzadva is, de valahogy megszerezném a szükséges pénzt ha kellene, (+ abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a szüleim is segíthetnének, habár az egyik probléma pont az, hogy velük nehézkes erről az átjelentkezésről beszélni)
A gyógyszerreklám szerintem teljesen nem ideillő gondolat (ettől függetlenül is köszönöm a hozzászólást!), inkább azt bánom, hogy a saját mamám is azt hiszi, hogy egy patikus eladó leszek, mint ahogy sokan mások is ugyan ebben a hitben vannak. Az is nagyon zavar, hogy nem találok aktuális információt a gyógyszerész keresetről. Az orvosok bére most eléggé könnyen kikalkulálható a fix bérezésnek köszönhetően, de gyógyszerészi fizetésről nem nagyon találok infót :/
"velük nehézkes erről az átjelentkezésről beszélni) ... a saját mamám is azt hiszi, hogy egy patikus eladó leszek, mint ahogy sokan mások is ugyan ebben a hitben vannak"
Ha a klinikumban akarsz dolgozni, akkor fontos része lesz a munkádnak, hogy abszolút hozzá nem értőknek is el tudd magyarázni, hogy mi miért történik, miért pont úgy, stb., nem? Kezdheted gyakorolni. ;-)
"És félreértés ne essék, engem nem a felsőbbségérzet vezérel ebben, hanem pontosan az, hogy nincs semmi közünk a betegekhez."
Ahha. Én ennek örülnék. Sőt már fizetnék, hogy ne legyen közöm a betegekhez. Rengeteg idióta, őrjöngő, buta, primitív hülye van, akik miatt én spec otthagyom a szakmát. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!