Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Le kell mondjak az orvosiról?

Le kell mondjak az orvosiról?

Figyelt kérdés
Sajnos a mi iskolánkban nagyon gyér volt a kémia oktatás, emelt kémia fakultáció is csak hetente egyszer volt, ami nem ért annyira sokat, így a kémia érettségimet elrontottam. 2019-ben érettségiztem, és kihagytam utánna 2 évet, hogy felkészüljek kémiából, de nem lett így sem elég a pontom, csak gyógyszerészetire. Nagyon érdekes, mert habár az érettségibe mindig beletörik a bicskám, az itteni kémiás tantárgyak mindegyikéből ötös vagyok. Úgy érzem viszont, hogy a társadalom lenézi a gyógyszerészeket, minden szempontból, illetve nagyon gyakran hiányolom belőle a közvetlen kontaktot a betegekkel. Sokszor néha még álmodok is arról, hogy milyen lehet orvosnak lenni. Az a helyzet viszont, hogy ha újra nekiindulok az érettséginek, 27 éves lennék, mire lediplomázok. Félnék, hogy idő előtt kiöregedek. Ti mit gondoltok, itt az idő, hogy lemondjak róla?

2022. febr. 20. 09:50
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
66%

nagyon el vagy tájolva, ha azt feltételezed, lenézik a gyógyszerészeket.

a társadalmi megbecsültségük komoly, nézd meg mennyi gyógyszerreklám van... jól is keresnek.

2022. febr. 20. 13:02
 12/22 anonim ***** válasza:
81%

"aki orvos akar lenni, minek megy el gyógyszerészetire"

Még most is azon filózik, hogy orvos akarjon-e lenni. Akkor még bizonytalanabb volt valószínűleg. Nagyon jól tette, hogy nem csak úgy lóg a levegőben, hanem addig is csinál valamit, ráadásul olyasmit, aminek köze van a gyógyításhoz.

2022. febr. 20. 13:54
 13/22 anonim ***** válasza:
89%

"a társadalmi megbecsültségük komoly, nézd meg mennyi gyógyszerreklám van"

A gyógyszerreklámok számának semmi köze a gyógyszerészek megbecsültségéhez.

De egyébként én sem gondolom, hogy lenézi őket a társadalom. Sőt, sokan inkább a gyógyszerészükben bíznak, mint a háziorvosban...

2022. febr. 20. 13:55
 14/22 A kérdező kommentje:

A legnagyobb problémát abban vélem felfedezni, hogy egyáltalán nem látom, hogy az orvos-gyógyszerész kapcsolat valamilyen szinten is kooperatív lenne. Ha maradnék, mindenképp klinikai irányban helyezkednék el, és élvezném abban az esetben, ha lehetőség lenne konkrét betegek ügyein dolgozni, a gyógyszerelésüket intézni, orvossal a páciensről, és az őt érintő esetleges gyógyszeres terápia megfelelősségéről beszélni. Nagyon úgy érzékelem azonban, hogy az orvosok viszont ilyen szempontból nem tartanak minket értékesnek. (Egyetemen pl. néhány tanár is erősen érzékelteti a mi “csak” gyógyszerészeti mivoltunkat, nemcsak az orvostanhallgatók)

És félreértés ne essék, engem nem a felsőbbségérzet vezérel ebben, hanem pontosan az, hogy nincs semmi közünk a betegekhez.

Az, hogy elkezdtem az egyetemet, nem gondolom hogy hiba lett volna, mert ennek is szerettem volna esélyt adni, hátha megtetszik, ugyanis nekem a gyógyszerészet mindig is egy b, terv volt. 2 félévet használok el mire odaérek, ergo még pont lenne időm befejezni, de nyári munkából ha vért izzadva is, de valahogy megszerezném a szükséges pénzt ha kellene, (+ abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a szüleim is segíthetnének, habár az egyik probléma pont az, hogy velük nehézkes erről az átjelentkezésről beszélni)

A gyógyszerreklám szerintem teljesen nem ideillő gondolat (ettől függetlenül is köszönöm a hozzászólást!), inkább azt bánom, hogy a saját mamám is azt hiszi, hogy egy patikus eladó leszek, mint ahogy sokan mások is ugyan ebben a hitben vannak. Az is nagyon zavar, hogy nem találok aktuális információt a gyógyszerész keresetről. Az orvosok bére most eléggé könnyen kikalkulálható a fix bérezésnek köszönhetően, de gyógyszerészi fizetésről nem nagyon találok infót :/

2022. febr. 20. 19:59
 15/22 anonim ***** válasza:
29%
Majd mindjárt elkezdelek sajnálni, hogy orvosi helyett egy olyan szakra sikerült bejutnod, aminek a végzettségével legalább nem döglesz éhen és nem is leszel röghöz kötve meg éjszakai ügyeletre kötelezve. Szörnyű lehet 🤡
2022. febr. 20. 21:48
 16/22 A kérdező kommentje:
Mintha ingyen kapnám, semmit sem téve érte😅
2022. febr. 20. 22:23
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Én most kórházi gyakon vagyok, nekem tetszik a klinikai irány, teljesen más mint a patika, esetleg ilyen gyakon voltál már?
2022. febr. 21. 02:14
 18/22 anonim ***** válasza:
83%

"velük nehézkes erről az átjelentkezésről beszélni) ... a saját mamám is azt hiszi, hogy egy patikus eladó leszek, mint ahogy sokan mások is ugyan ebben a hitben vannak"

Ha a klinikumban akarsz dolgozni, akkor fontos része lesz a munkádnak, hogy abszolút hozzá nem értőknek is el tudd magyarázni, hogy mi miért történik, miért pont úgy, stb., nem? Kezdheted gyakorolni. ;-)

2022. febr. 21. 06:03
 19/22 anonim ***** válasza:
77%
Orvosként is le lennél nézve, efelől ne legyen kétséged 😀
2022. febr. 22. 13:53
 20/22 anonim ***** válasza:

"És félreértés ne essék, engem nem a felsőbbségérzet vezérel ebben, hanem pontosan az, hogy nincs semmi közünk a betegekhez."

Ahha. Én ennek örülnék. Sőt már fizetnék, hogy ne legyen közöm a betegekhez. Rengeteg idióta, őrjöngő, buta, primitív hülye van, akik miatt én spec otthagyom a szakmát. :)

2022. febr. 22. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!