Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Le kell mondjak az orvosiról?

Le kell mondjak az orvosiról?

Figyelt kérdés
Sajnos a mi iskolánkban nagyon gyér volt a kémia oktatás, emelt kémia fakultáció is csak hetente egyszer volt, ami nem ért annyira sokat, így a kémia érettségimet elrontottam. 2019-ben érettségiztem, és kihagytam utánna 2 évet, hogy felkészüljek kémiából, de nem lett így sem elég a pontom, csak gyógyszerészetire. Nagyon érdekes, mert habár az érettségibe mindig beletörik a bicskám, az itteni kémiás tantárgyak mindegyikéből ötös vagyok. Úgy érzem viszont, hogy a társadalom lenézi a gyógyszerészeket, minden szempontból, illetve nagyon gyakran hiányolom belőle a közvetlen kontaktot a betegekkel. Sokszor néha még álmodok is arról, hogy milyen lehet orvosnak lenni. Az a helyzet viszont, hogy ha újra nekiindulok az érettséginek, 27 éves lennék, mire lediplomázok. Félnék, hogy idő előtt kiöregedek. Ti mit gondoltok, itt az idő, hogy lemondjak róla?

2022. febr. 20. 09:50
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
68%
Egy év után kérj átjelenkezést az általános orvosi szakra. Igaz hogy előről kezded majd de legalább ott vagy ahol szeretnél.
2022. febr. 20. 09:57
 2/22 anonim ***** válasza:
87%

Csókay András 27 évesen kezdte az orvosi egyetemet.

Eőry Ajándok 50 éves volt mikor megkapta az orvosi diplomát.

De ellenpélda is sok van. Sok olyan van aki 24 évesen befejezi az orvosit aztán soha többet nem megy a szakma közelébe.

Ha ez az életcélod akkor nem számít a korod. Hajrá csináld!

2022. febr. 20. 10:13
 3/22 anonim ***** válasza:
62%
Ne mondj le róla!
2022. febr. 20. 12:06
 4/22 anonim ***** válasza:
79%
Kihagysz egy évet, abban az egy évben csak kémia meg biosz megy, aztán újraérettségizel.
2022. febr. 20. 12:10
 5/22 A kérdező kommentje:
Átjelentkezni sajnos nem lehet, csak újra felvételizni. :(
2022. febr. 20. 12:25
 6/22 anonim ***** válasza:
26%
Ugyanmár, most is tanulsz kémiát, sőt, egyetemi szinten ötös vagy belőle! Nem lesz az gond, csak fuss neki újra!
2022. febr. 20. 12:28
 7/22 anonim ***** válasza:
58%
Melyik egyetemen tanulsz most?
2022. febr. 20. 12:36
 8/22 anonim ***** válasza:
79%
Mennyi félévet használtál el gyógyszerészetin? Mert az sem mindegy, hogy mennyit kell majd fizetned, ha bekerülsz orvosira.
2022. febr. 20. 12:57
 9/22 anonim ***** válasza:
30%
Orvos akar lenni. Le fogja dolgozni.
2022. febr. 20. 12:59
 10/22 anonim ***** válasza:
71%

Mit fog ledolgozni? Az meg van, hogy a tandíjat neked kell kifizetned, ráadásul előre, ha nincs már államis féléved? Ez lehet csak 1 félév, de lehet több is. 1,5 milla / félév.

Persze van diákhitel, meg szülői segítség stb. A lényeg, hogy számolja ki.

Sose értem, hogy aki orvos akar lenni, minek megy el gyógyszerészetire.

2022. febr. 20. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!