Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvosiról átmenni gyógyszerész...

Orvosiról átmenni gyógyszerészetire?

Figyelt kérdés

Valakinek van ebben tapasztalata?Nem azért mennék át,mert könnyebb.Tudom,hogy nehéz az a szak is,de máshogy.

Nem tudom,hogy jól döntöttem e két éve,hogy idejöttem.

Érdekelt és szerettem a kémiát és a matekot gimiben,de mindig is orvos szerettem volna lenni.De másodév végére egyre jobban úgy érzem,hogy ez túl nagy stressz lesz később nekem.

2019. jún. 21. 12:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én csak annyiban tudok neked tanácsot adni, hogy egy erős önvizsgálattal gondold át, hogy a személyiségedhez melyik szakma illik jobban. Melyikben tudod magadat elképzelni, ami önazonos veled, ahol nem kell szerepet játszanod, amihez szívesen kelsz majd fel reggelente stb. Ha őszintén bevallod magadnak, hogy pl. nem mernék orvos lenni, mert nem merném vállalni azt a felelősséget, hogy ezmegazmegamaz, vagy nem bírnám megfogni/megnézni/megvizsgálni, miközben sír/remeg/vérzik stb., akkor inkább nem neked való. Vagy inkább a tantárgyaktól félsz? Te ismered a határaidat meg az érdeklődési körödet. Ahogy az elején írtam, amelyiket a személyiségedhez közelebb állónak érzed, azt válaszd. Két év még nem olyan sok idő, ne érezd elpazarolt időnek, ha esetleg váltanál.

Közöm nincs a két szakmához, de ha választanom kéne, én a gyógyszerész választanám, érdeklődés és személyiség miatt ez állna közelebb hozzám.

2019. jún. 21. 12:40
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha az orvosi áll közelebb hozzád, ne menj át amiatt, hogy stresszes a másodév. Utána tényleg jobb lesz már, és érdekesebb is, "orvosibb" jellegű is.
2019. jún. 26. 15:50
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Nagyon nem tudom,hogy mi legyen. Ettől az évtől fizikailag rosszul vagyok.

2019. jún. 26. 23:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Először én is orvosra akartam menni, de végül örülök, hogy a gytk mellett döntöttem. Egyáltalán nem könnyebb, pokoli nehéz, sok a labor, amíg estig nyúlnak, de cserébe nem visel meg annyira lelkileg, mintha orvosira járnék. Nagyon fárasztó, most fejeztem be a második évemet, a nyári gyakorlatot meg már alig várom. Az első év első felében a kémiai évfolyam zh elég vízválasztó, de nem lehetetlen.(SOTE)
2019. jún. 28. 20:06
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem a könnyebbség miatt mennék. Elismerem a gyógyszerészek tudását és hogy a hallgatóknak mennyit kell tanulni. De teljesen más a két szak. Egészségügyben szeretnék mindekép elhelyezkedni,de lelkileg most eléggé megviselt ez az év és elbizonytalanodtam,hogy jó döntést hoztam e.
2019. júl. 9. 15:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Megértelek. Én is nagyon sokszor elbizonytalanodtam, az első két év nálunk tényleg nagyon az alapozásról szólt, de állítólag most se lesz könnyebb, de legalább gyógyszerészetisebb tárgyaink lesznek. De lehet nálatok is ez van, utána lehet olyan tárgyaitok lesznek, amik érdekesebbek, jobban megfognak. Mondjuk az tényleg igaz, hogy ha a munkahelyet nézzük, akkor a gyógyszerészeti kicsit nyugisabb, bár az orvosi részén is vannak nyugisabb szakorvosi pályák, vagy esetleg a kutatás. Esetleg nézz videókat, akár angolul is gyógyszertári légkörről, munkáról, meg szakorvosokról is, s próbáld összehasonlítási, bár tudom ez nem mérvadó, de hátha segít 🙂(előző voltam)
2019. júl. 14. 20:14
 7/7 A kérdező kommentje:

Orvosin is az első két évben alapozó tárgyak vannak,ez az alapozó modul,most jön majd a preklinikum,ahol lesz kórélettan,patológia,stb. Sokan azt mondják,hogy érdekesebb lesz és hasznosabb. Meg megyünk betegágy mellé is gyakorlaton.

Tavaly voltam nyári gyakon,az ottani légkört nagyon szerettem.

2019. júl. 15. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!