Igaza volt Balázséknak?

Figyelt kérdés

Most hallgattam a Rádió1-en őket és éppen erről volt szó, a továbbtanulásról.

Az volt a lényege hogy "jobb egy jó szakmunkás mint egy rossz diplomás".

Magyarán sok szülő rá akarja erőltetni a gyerekére hogy valami jobb gimibe járjon, egyrészt mert ettől úgy érzi felsőbbrendű mert nevesebb gimibe jár másrészt mert úgy érzi hogy egy vidéki gimibe vagy szakmunkásba senki sem lesz a gyerekből. Holott lehet a szakmunkást végig járná kitűnp tanulóként a gimiben meg bukdácsolna.

Egyet értesz velük?

2022. jan. 24. 08:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van egy épületgépész vállalkozásom, ez hozza a pénzt, tehát ez szakmunka, jól megélek belőle de jónak is kell lenni a szakmában! Viszont tanulni jó dolog, ezért gépészmérnöknek tanulok felnőtt fejjel. Nem azért mert ez a menő, hanem mert érdekel. Egyébként mindenki olyat tanuljon ami érdekli, ez az én véleményem.
2022. jan. 24. 11:53
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

"... mert úgy érzi hogy egy vidéki gimibe vagy szakmunkásba senki sem lesz a gyerekből."

Kíváncsi vagyok, Balázsék is a helyi gyűjtőbe íratnák-e be a gyerekeiket, vagy nekik azért jó lenne a Városmajori Gimnázium is. :)

Amúgy elméletben jól hangzana ez is - egy olyan ember szájából, aki nincsen tisztában a közoktatás állapotával. Ennyire leharcolt szakképzéssel, mint ami itthon van, kész öngyilkosság - pláne vidéken - szakiskolába adni egy jó képességű gyereket.

2022. jan. 25. 20:56
 13/18 Senior Séf ***** válasza:
Szokás szerint itt mindenki az anyagi oldalt vizsgálja. Jó, azt is kell nézni, de nem az az atyaúristen. Én pl, ha fiatalon megtapasztaltam volna, milyen boldogságot okoz nekem a nyers fa érintése, illata, tuti, hogy ácsnak mentem volna. Sok embert ismerek, akik boldogok a maguk szakmájában, és a világért se ülnének be egy irodába.
2022. jan. 26. 12:09
 14/18 anonim ***** válasza:
Nekem úgy se lenne kedvem szakképzésbe (technikum/szakképző iskola) járni, ha úgy is ki akarnék egy szakmát tanulni, néhány ott tanuló gyermek színvonala miatt...
2022. jan. 26. 14:23
 15/18 anonim ***** válasza:
35%

Ezt a témat is csak azért dobták be, hogy tudjanak egymással vitázni az emberek, közben meg nőljön a hallgatók száma. I hate media.

Szerintem nincs értelme összehasonlítani a kettőt. És a rossz szakmunkás és jó diploma hasonlat? Annak sincs sok értelme.

2022. jan. 26. 14:24
 16/18 anonim ***** válasza:

A másik meg, hogy dolgozni nem nagyon akarnak mostanában az emberek. Dőljön a lé, de ne kelljen érte tennem semmit, kb. fekete Afrika feeling.

Nekem anno az egyik tanárom azt mondta, hogy egy munkáltatónak nem feltétlenül az számít, hogy az illető zseni-e? Ha gyengébbek a képessegei, de tudja őket kompenzálni pl. a pontossággal, megbízhatósággal, szorgalommal, stb. akkor meg fogja tartani. Szóval rossz diploma nem hiszem, hogy van, a diploma egy jelzője annak, hogy valamit azért csak odatettél az asztalra, amiből még akármi is lehet, de ez csak a pályakezdőn múlik.

2022. jan. 26. 14:33
 17/18 anonim ***** válasza:
Ez vitán felül áll, hiszen Balázsék megmondták a tutit, akkor az úgy is van azt kész. Hiszen ők a leghallgatottab rádióműsor. Ők tévedhetetlen orákulumok.
2022. aug. 16. 19:40
 18/18 anonim ***** válasza:
A melós nincs megbecsülve, jobb egy légkondícionált irodában csücsülni meg homeoffice-ban tolni, mint egy épitkezésen szívni a betonport.
2022. aug. 16. 19:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!