Igaza volt Balázséknak?
Most hallgattam a Rádió1-en őket és éppen erről volt szó, a továbbtanulásról.
Az volt a lényege hogy "jobb egy jó szakmunkás mint egy rossz diplomás".
Magyarán sok szülő rá akarja erőltetni a gyerekére hogy valami jobb gimibe járjon, egyrészt mert ettől úgy érzi felsőbbrendű mert nevesebb gimibe jár másrészt mert úgy érzi hogy egy vidéki gimibe vagy szakmunkásba senki sem lesz a gyerekből. Holott lehet a szakmunkást végig járná kitűnp tanulóként a gimiben meg bukdácsolna.
Egyet értesz velük?
"... mert úgy érzi hogy egy vidéki gimibe vagy szakmunkásba senki sem lesz a gyerekből."
Kíváncsi vagyok, Balázsék is a helyi gyűjtőbe íratnák-e be a gyerekeiket, vagy nekik azért jó lenne a Városmajori Gimnázium is. :)
Amúgy elméletben jól hangzana ez is - egy olyan ember szájából, aki nincsen tisztában a közoktatás állapotával. Ennyire leharcolt szakképzéssel, mint ami itthon van, kész öngyilkosság - pláne vidéken - szakiskolába adni egy jó képességű gyereket.
Ezt a témat is csak azért dobták be, hogy tudjanak egymással vitázni az emberek, közben meg nőljön a hallgatók száma. I hate media.
Szerintem nincs értelme összehasonlítani a kettőt. És a rossz szakmunkás és jó diploma hasonlat? Annak sincs sok értelme.
A másik meg, hogy dolgozni nem nagyon akarnak mostanában az emberek. Dőljön a lé, de ne kelljen érte tennem semmit, kb. fekete Afrika feeling.
Nekem anno az egyik tanárom azt mondta, hogy egy munkáltatónak nem feltétlenül az számít, hogy az illető zseni-e? Ha gyengébbek a képessegei, de tudja őket kompenzálni pl. a pontossággal, megbízhatósággal, szorgalommal, stb. akkor meg fogja tartani. Szóval rossz diploma nem hiszem, hogy van, a diploma egy jelzője annak, hogy valamit azért csak odatettél az asztalra, amiből még akármi is lehet, de ez csak a pályakezdőn múlik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!