MÁV-nál Közlekedésmérnök vagy gépészmérnök diplomával lehet nagyobb sikereket elérni?
mit. szeretnél csinálni?
Gépészmérnökként a vasúti járművekkel inkább foglalkozni.
Közlekedésmérnökként pedig minden mással ami nem jármű :D
Én egy vidéki fűtőháznál dolgoztam. Megkérdezte egyszer a kajafutár srác, hogy mennyit keresnek az emberek ott. Mondam neki szerelőtől mozdonyvezetőig hogy mi mennyi.... csak biggyesztett a szájával és röhögött egyet. "akkor maradok inkább futár".
Ahogy Moldova is megírta a könyvében: csak a hülyés és a megszállottak maradtak a vasúton. Ma már a megszállottak is elmennek és tényleg csak a nagyon hülyék és mazochisták maradnak.
Ha hajlandó vagy a vasútra jönni, kb bármilyen releváns műszaki diplomával kapkodni fognak utánad (gépész-, jármű-, villamos-, közlekedés-, építőmérnök), mert igen kevés a képzett ember a karcsú fizetéseknek és az ideálistól távol álló munkakörülményeknek köszönhetően.
Én gépészmrénökként végeztem, és járműkarbantartási területen dolgozom (nem a MÁV-nál, hanem egy másik vasútvállalatnál), de nyilván nem a fizetéssel nyertek meg engem sem, hanem mert kisgyerekkorom óta oda vagyok a vasútért. Mondjuk úgy, hogy a mérnöki melómhoz szintén előírt mozdonyvezetői képesítéssel nagyjából annyit lehet keresni a cégnél a ranglétra alján, mint amit fiatal (de már nem totál kezdő) mérnökként odaadnak.
Én is lassan végzek a közlekedésmérnök szakon igaz több év csúszás után örülök ,hogy ha lesz egy 220 nettós fizetésem a MÁVnál. Azok a sulistársaim akik árufeltöltők, targoncások, gyárimunkások, mezei katonák többet kapnak mint én, és én vagy 7 évet tanultam, szívtam érte.
Hát nálunk Győrben sok végzős el se tud helyezkedni, vagy ha igen ennyi pénzért. Utólag már nem jönnék ide, többen a MÁVos mozdonyvezető képzésre járnak.
Na szóval egy nagy bukás, bár a MÁVnál olyan 2016ban 180 nettó körül voltak a mérnöki bérek, az akkoriban a mi régiónkban istenkirály fizetés volt legtöbb ember akkoriban 70-100ért robotolt. Akkoriban aki két kezi munkás végzet a hónap végi evés gondot jelentett, ma megváltozott a helyzet.
8: Győrben ismerek pár közlekest aki szintén felsült evvel a szakkal.
Sokan gépészre mentek MSC-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!