Szerintetek mit lenne érdemes a BME gépészmérnök után
raknom a felvételi rangsorba? (2. és 3. is ingyenes) Ezek
között gondolkozok: közlekedésmérnök (BME),
logisztikai mérnök (BME), műszaki menedzser (BME), vagy
gépészmérnök (OE).
Nem tudom mennyi pontod lesz, meg nálad mik a prioritások, de amikor én pár éve egyetemre mentem, nálam elsődleges volt, hogy tegyek bele egy olyan szakot, ahová akkor is felvesznek, ha nagyon elszúrom magamhoz képest az érettségiket. Inkább tanultam volna 1 évet aztán kiiratkoztam volna, minthogy lábat lógassak a következő felvételi időszakig, ha elbaltázom. Tehát szerintem (ha csak hármat akarsz jelölni), harmadiknak mindenképp tegyél be egy olyat, aminek várhatóan alacsony lesz a pontszáma.
Aztán még azt kéne magadban eldöntened, hogy te inkább gépészmérnök lennél vagy BME-re akarnál járni. Ha gépész akarsz lenni, akkor az OE-gépészt raknám másodiknak, ha inkább BME-s akarsz lenni, akkor meg a közlekedésmérnökit, talán még ez van a legközelebb a gépészethez.
2016. febr. 13. 15:56
2/19 A kérdező kommentje:
370-385 körül lesz a pontom, és igazából az a lényeg h olyan szakra menjek, amivel el tudok helyezkedni, és viszonylag jól fizet
Hát ha csak ez érdekel, akkor jelölgesd végig a mérnökinfó meg programtervező infó szakokat, jelenleg az IT fizet a legjobban és itt a legnagyobb a munkaerőhiány.
2016. febr. 13. 17:19
4/19 A kérdező kommentje:
Na igen, de azaz egy kritériumom van, hogy ne informatikai szakirány legyen, mert a szemem nem bírja, ha másfél óráig kell a monitort néznem.
Nem akarlak elkeseríteni, de a szellemi munkát végzők 99%-a monitort fog bámulni a nap nagy részében. A mérnökök is.
2016. febr. 13. 19:54
6/19 A kérdező kommentje:
Hát ez nem túl jó hír, de talán a mérnöknek azért mégsem ugyanannyit kell ott ülnie, mint egy IT-snek, vagy igen? Mert akkor én sokszor fogok kimenni a mosdóba
De, konkrétan kb egész nap. Mégis mit gondoltál, papíron tervezel vagy rajzolsz?
2016. febr. 13. 22:23
8/19 A kérdező kommentje:
Hát így konkrétan sosem gondoltam bele, mert túl sok más választásom úgy sincs. Na, de visszatérve az eredeti kérdéshez, az említettek közül melyiket ajánlod a leginkább?
Ezek közül egyértelműen gépészre van a legnagyobb kereslet. Amúgy fogalmam sincs hogy milyenek, egyiket se tanulom, de szerintem azért azt is számításba kéne venned, hogy melyiket mennyire élveznéd. Nézz utána a tantervüknek.
2016. febr. 14. 11:40
10/19 A kérdező kommentje:
Már megtettem, igazából egyiket se fogom élvezni, szóval ebből a szempontból is egy szinten vannak.
Kapcsolódó kérdések: