Jelenleg 10.-es vagyok. Tűzoltó szeretnék lenni, de még nem vagyok benne biztos. Nagyon vonz már kiskorom óta. Viszont kollégiumba kéne mennem hozzá. Ez nem lenne baj, szívem szerint mennék. Viszont van itthon 4 kutyám, két lovam, akiket itthon kéne hagynom. Nagyon szeretem őket, csak én foglalkozom velük. A lovakhoz is csak én értek a családból. Nem merném őket itthagyni a családra, eladni sem szeretném őket. A kutyák is biztos hiányolnának. Ez az egyetlen dolog tart vissza attől, hogy menjek egyetemre. Az állataimon kívül nincsenek is más barátaim nagyon.
Ha mégsem mennék egyetemre, elmennék dolgozni érettségi után, majd kitalálnám, mit kezdjek magammal...
Szerintetek? Tudom, még van 2 évem, de nagyon izgulok emiatt.
8-as: van olyan egyetem, ami nem éri meg. Én bőven 10 évet tanultam és minden perce megérte. AZT az egyetemet, amit TE választottál, lehet, hogy nem érte meg elvégezni. De ez nem igaz mindegyikre!
2021. dec. 12. 10:15
12/14 anonim válasza:
Én mérnökin vagyok, felnőtt fejjel, de eddig azt kell mondjam nem érte meg. Van saját vállalkozásom, gázszerelő mester vagyok, szerettem volna még fejleszteni a tudásom de eddig semmi olyan dolgot nem tanultunk ami hasznos lenne később, pl az iparban. Lehet később ez változni fog, eddig csak sz opatták a népet a rengeteg beadandókkal vizsgákkal stb. Egy jó szakmával lehet jól keresni, nem biztos hogy az a jobb választás hogy 30 körül kezded az életet és még semmid nincs. Igenis túl van értékelve az egyetem, mert lassan szakmát senki nem akar tanulni. Mi lesz 20 év múlva? Nem lesz szakember, vagy csak kevés, és ez brutális munkadíj drágulást fog jelenteni. Valószínűleg ha mérnök leszek akkor is a vállalkozás fogja hozni a pénzt, tervezési jogosultság ami jól jönne néha, ennyi előnye lenne. Alkalmazottként nem szívesen dolgoznék, hiába mérnöki tevékenység lenne, a szabadság, függetlenség nekem többet ér. Ettől függetlenül lehet hogy valakinek bejön az egyetem, nekem eddig nagyon nem.
2021. dec. 12. 12:38
13/14 anonim válasza:
Lehet, de amikor 50 leszel és kivan a derekad, akkor könnyebb leülni egy asztal mellé. SZakmával nem fogsz, sajnos.
Lehet, hogy a diploma nem annyira gyakorlatias, de megnyit olyan utakat, amiket szorgalommal nem érsz el, csak papírral. SZr ügy, de igaz.
A papírral a zsebedben is csinálhatod tovább azt, amit most csinálsz, de akkor az választás kérdése lesz és nem kényszer. Ez a nem mindegy.
2021. dec. 12. 12:46
14/14 anonim válasza:
Mint mondtam vállalkozó vagyok, ha nem akarok most se dolgozok mert van rá ember. Nem feltétlenül éri meg 3-5 évig szívni az egyetemmel. Nem mindenkinek. Van mérnök haverom aki egy alkoholista roncs lett a mérnöki munkakör miatt, annyira stresszes. Igen váltott többször, de nem lett jobb neki. Természetesen alkalmazott. Nekem nincs ennyi ideg a vállalkozásban. És jobban keresek mint ő. Ezektől függetlenül még kitartok, csinálom a mérnökit és bízom benne hogy jobb lesz ez később, de eddig csak haszontalan dolgokat oktattak. Pedig nem kisvárosi egyetem
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!