Melyik egyetemre menjek programszervező informatikus szakra?
Pécsi tudományegyetem, ELTE Budapest, ELTE Szombathely.
A Budapestibe elég magas pontszám kell.
(Budapesti vagyok)
Melyik egyetem nyújt jobb képzést?
Van valakinek tapasztalata? Mennyire számít melyik egyetemre megyek? Bármelyen tapasztalat tanácsot szívesen fogadok.
Előre is köszi :)
(Telefonon írtam)
A képzés mindenhol rossz lesz, az egyetem neve nem számít, külföldön még annyira sem. Azért mondanám a bp eltét, mert a lakhatásod és kajád már eleve megoldott lesz. Nem kell koleszban és albérletben szenvedni. A másik fő ok, hogy szakmai gyakorlatot könnyebben találsz majd a fővárosban. Illetve később is, amikor rendes állást keresel majd látod, hogy IT-ban a lehetőségek 99%-a a fővárosban van (most tekintsünk el a remote lehetőségektől).
Ha túl magas a pontszám, akkor nézd meg a tanterveket és másik kettőben és amelyik könnyebbnek tánik, azt válaszd.
Én a BME egyetemen is elgondolkoznék a helyedben. De egyébként szerintem is ha ott laksz, akkor inkább budapestit válassz. Nem az egyetem számít egyébként, hanem a tudásod. Nem elég bejutni, bent is kell maradni.
B tervnek pedig a mérnökinformatikus szakot ajánlom.
Óbudai? Ha ennyire magas a pontszám neked. Van mérnökinformatikus és ott a villamosmérnök olyan szakirány is, ha gépközelibb is belefér. Azzon kívül inkább melyik várost bírnát, meg az egyetemen mikre számítsz, ha van valami. A tárgyat így nem vette fel a Neptun, a TO bunkó vagy ilyesmi kideríthető. Vagy azért is mehetsz kolikba, hogy otthonról eltudj függetlenül valamennyit, ha életét vágya minél hamarabb. Nagyság rendben nem tényező egy pontból az egyetem. Max hol kezdes eldolgozni.
Budapesti ELTE-nél számítsz arra, hogy egy évfolyamon sokan lesztek az elején, emiatt személytelenebb lesz. Nagyobb lehet a káosz és a katalógus pörög nagyon az előadásokon.
Szombathelyi családiasabb lazább mint a budapesti, de a koli olyan amilyen lesz és a város országosan közép feletti minőségben, ettől egyetemistaként elfog menni.
Pécsi TTK proginfó nem jobb, mint a MIK-en mérnökinfó. Város Szombathelyhez képest egy egyetemi város már inkább. Nem fog itt hazajáró csak úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!