Menjek én egyetemre? 21/f

Figyelt kérdés

Felvették egyetemre az ELTE re de inkább szülői unszolás és bizonytalanság miatt adtam be

De nem tudom van e értelme elmennem.

Szakmát tanultam érettségi után 2 évig és dolgoztam benne és most végeztem vele és jött szóba a továbbtanulás.

De úgy igazából úgy látom ha az ember nem orvosi, mérnök, netán infó vagy tanári ( a mostani fizetések mellet !?) szakra megy nem nagyon fogja hasznosítani. ( Ez az én meglátásom , nem bántásból írtam)

És én szeretem a szakmám, bár fárasztó tény, de jól meg vagyok fizetve meg is becsülnek, 20 éves létemre értek hozzá amit csinálok és szeretnék benne sokat tanulni)

Az egyetemet inkább azért végezném hogyha kiégek akkor legyen valami a kezemben de őszintén semmi kedvem énnekem ,, újra,, iskola padba vizsgákra stresszelni akármilyen jók az egyetemi bulik. Viszont érzek egy kényszert hogy oké de ha belefáradok, kiégek mi lesz ? Könnyebb lenne most tanulni mint 30 évesen. Érdekel a szak de tudom hogy töredékét fogom tudni csak keresni vele mint a szakmámmal

Teljesen el vagyok bizonytalanodva , hogy jó döntést hozzak. Mit csinálnátok a helyemben?

2021. júl. 29. 19:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem akkor érdemes egyetemre menni (bármilyen szakra), ha az a fő motivációd, hogy érdekel az adott terület, szeretnél új ismereteket szerezni és el szeretnél benne mélyülni. Ezzel persze nem kell egyetérteni, de szerintem az nem elégséges, ha valaki azért akar tanulni, hogy pl. sok pénzt keressen, biztosan el tudjon helyezkedni, csak legyen egy papírja mert még jól jöhet stb. Nem egy lehetetlen dolog elvégezni egy egyetemet, de azért igenis vannak nehézségei, tenni kell érte, vannak hullámvölgyek, lehetnek akadályok stb., ezeken pedig az segít túllendülni, ha van egy belülről fakadó biztos motivációd. Ha úgy érzed, hogy benned ez nincsen meg, akkor szerintem nem kell erőltetni. Lehet később még találsz egy olyan szakot, amit szívesen elvégeznél vagy lehet neked jobban bejönne az, ha munka mellett tanulnál levelezőn (nehezebb persze, de ha te nem akarsz visszaülni az iskolapadba, akkor neked ez lehet jobban tetszene). Persze az is lehet, hogy ha elkezdenéd ezt a képzést, akkor megtetszene, ráéreznél az ízére stb., de ezt neked kell tudnod, hogy mi érdekel.
2021. júl. 29. 20:07
 2/5 anonim ***** válasza:
97%

Hát, tévedsz. Én tisztire készülök, és azzal is lesz munkám mindig. Ráadásul az eredeti szakmáim is elég jók, szóval fiatal vagyok, jól keresek, aztán jövőre egyetem.

Egyébként, ha már kérdésként merül fel benned, hogy menj-e, akkor ne menj.

2021. júl. 29. 20:19
 3/5 anonim ***** válasza:
3%
Szerintem így ne menj, felesleges.
2021. júl. 29. 20:33
 4/5 anonim ***** válasza:

Mit csinálsz most

És milyen szakra mennél?

Miért nem végzed levelezőin?

2021. júl. 30. 09:41
 5/5 A kérdező kommentje:
Vendéglátásban dolgozok, rendezvenyszervezo szakra jelentkeztem
2021. júl. 30. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!