Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Valaki megkapta már a szabad...

Valaki megkapta már a szabad felhasználású diákhitelt ebben a félévben? Igaz az, hogy most előbb utalnak már, és nem október 15-én?

Figyelt kérdés

2021. szept. 6. 20:30
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
Nekem azért fura mert szeptember 15 az igénylési határidő és egységesen szoktak utalni mindenkinek nagyjából. Vagy most ez is megváltozott és össze vissza megy a dolog? Elolvastam az új üzletszabályzatot és én semmi erre vonatkozót nem találtam. De gondolom aki megkapta már az mind nappalis mert a levelezősöknek később van regisztrációs hét.
2021. szept. 7. 07:10
 12/34 anonim ***** válasza:
Én ennyit találtam a szabályzatban, hogy FIR visszaigazolástól számított 10 munkanapon belül meg kell történjen az utalás.. Ezért is írtam nekik, hogy ezt mennyire kell/tudják tartani ebben a félévben. Szép hosszú email volt egyébként, tele kérdésekkel. Egy mondatos választ kaptam vissza, hogy "holnap", azaz ma várhatom az utalást. :DD
2021. szept. 7. 07:17
 13/34 anonim ***** válasza:

Az igénylési határidő szerintem nem lehet releváns, mert a diákhitel plusz példájából kiindulva, ott is ha jól tudom 1 éven keresztül lehetett igényelni, de gondolom nem vártak rá egy évet. Igénylés után felvették a kapcsolatot a TO-val, és onnan számítva 10 munkanapon belül utaltak.

A DH1 is szabad felhasználású, a folyamat nagyjából ugyanaz. Egyeztetés után 10 mnapon belül utalás.

De tényleg felhívom őket, ha nem kapom meg ma.

2021. szept. 7. 07:29
 14/34 anonim ***** válasza:
Ha számlaszámot akarok módosítani szerintetek mi a helyzet? Van még rá időm? Tegnap aktiváltam a félévet és még adategyeztetés van kiírva. Eddig abban a hitben voltam hogy szeptember 15-ig van rá időm módosítani de most így nem tudom, hogy ha ma módosítom akkor az újra kapom-e.
2021. szept. 7. 07:48
 15/34 anonim válasza:
14: Szerintem csörögj rájuk előbb, hogy módosítani szeretnél. Biztosabb, bár amilyen össze-visszaság van náluk ez sem olyan tuti. :D
2021. szept. 7. 08:34
 16/34 anonim ***** válasza:

13, de akkor leigazolták a jogviszonyodat és ennyi.

Most viszont beiratkozol, ezt még egy hónapg akár vissza is vonhatod, és az úgy minősül, mitha be sem iratkoztál volna, ergo nem vagy jogosult a dh-re. Nekem azt mondták, ezt a határidőt megvárják.

2021. szept. 7. 08:53
 17/34 anonim ***** válasza:
91%
Most beszéltem velük telefonon, rákérdeztem erre is. Azt mondták minden egyetemnél mások a szabályok, az én szerződésem rendben, tőlük "kiment" az utalás. Várhatom, akár délután is érkezhet. Kedd-szerdát mondott folyósítási napoknak.
2021. szept. 7. 08:58
 18/34 A kérdező kommentje:
#17 Remélem tényleg megkapod. Szerintem nekem még 2 hét legalább, ha tényleg előbb is utalnak.
2021. szept. 7. 09:49
 19/34 Szofiiiis válasza:

Én nem is hallottam erről, hogy hamarabb küldik.. Látom az SMS-t, hogy jött és úg meglepődtem.. Azért jöttem ide megnézni tud.-e valaki erről valamit.

Akkor ezért utalták ma. Pozitív csalódás. Én októberre számítottam.

2021. szept. 7. 11:55
 20/34 A kérdező kommentje:
Ma megkaptad? De jó, akkor van remény. :) DH1 ugye? Nálatok mikor volt a félévre való bejelentkezés? :)
2021. szept. 7. 12:00
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!