Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha elvégeztem egy tanári...

Ha elvégeztem egy tanári képzést, utána még lehetek tanító?

Figyelt kérdés

2021. aug. 9. 15:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
94%
De a tanári oklevéllel önmagában nem.
2021. aug. 9. 16:02
 2/14 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem, mert szívem szerint mindkettőt megcsinálnám, mivel nem tudok választani. Elvileg jobb előbb a tanárit elvégezni és utána a tanítóit, de nem tudom erre van-e lehetőségem.
2021. aug. 9. 16:05
 3/14 anonim ***** válasza:
82%

Azt tudni kell, hogy a kettőt nem tudod elvégezni csak támogatotton, tehát lesz önköltséges időszak is.

Lehet mindkettőt végezni, a tanítóin azért komolyabb az alkalmassági vizsga. A tanárképzés 2 szakos, így kell gondolkodni.

2021. aug. 9. 16:12
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Tanári diplomával rövidített, 4-5 féléves képzésben (műveltségi területtől függően) lehet megszerezni a tanítói diplomát.
2021. aug. 9. 20:51
 5/14 A kérdező kommentje:
Igen, pont ilyenre gondoltam, köszönöm! Remélem addig nem szűnik meg a rövidített képzés :D
2021. aug. 9. 22:07
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Az önköltség fizetéses félévek miatt a sorrendet érdemes átgondolni.
2021. aug. 9. 22:17
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem szűnik meg. tanító szakon nálunk a hallgatói létszám kb 80%-a levelezős, és ezeknek majd 80%-a rövidített képzésben vesz részt.

Nem engedheti meg a rendszer, hogy ennyi tanító-jelölt kiessen belőle. Főként, hogy jelentős részüket a munkahely iskolázta be, tehát ha dolgozni akarnak, muszáj csinálni.

2021. aug. 10. 07:24
 8/14 A kérdező kommentje:
Mivel a tanítón 200ezer egy félév, szerintem érdemesebb azt hagyni önköltségesre
2021. aug. 10. 09:43
 9/14 anonim válasza:
7%
Kérdezd meg a szüleid, hogy szeretnének-e eltartani téged 50 éves korodig, mert a 145 ezres tanári fizetés kevesebb, mint egy normális albérlet rezsivel. És akkor még nem ettél
2021. aug. 10. 11:24
 10/14 A kérdező kommentje:
Hátha változik a helyzet mire végzek. Vagy ha nem, akkor elhelyezkedek máshol, ahol tudok. Vagy éhen halok, miközben arra gondolok, hogy bassza meg magát mindenki, aki olyan helyzetet generált, ahol az ember nem csinálhatja azt, amit szeret, mert lehet, hogy nem éri el a létminimumot a fizetése, hiába dolgozik. ^^
2021. aug. 11. 00:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!