Középiskolai tanár végzettséggel lehet akár alsósokat is tanítani?
Pont nyelvet szeretnék tanítani, az egyik az angol lenne, amit már ugye általános iskolákban is tanítanak, a másikat csak gimikben. Alapvetően középiskolai tanár szeretnék lenni, tehát tinédzsereket és felnőtteket tanítanék a legszívesebben, de elgondolkodtam azon is, milyen lehetne kicsiket is tanítani. A nagyon pici gyerekeket, tehát az ovisokat meg a babákat annyira nem szeretem, de az alsósok aranyosak. Voltam még tavalyelőtt egy táborban közösségi szolgálaton, ahol 6-7 évesek voltak főként és sokkal jobb volt velük, mint amire számítottam. A felsős korosztály nem igazán vonz, legalábbis az 5.-6. osztályosok szerintem a „legrosszabbak” abból a szempontból, hogy pont kezdenek kamaszodni, már nem ártatlan kisgyerekek, mint az alsósok (persze tudom, velük is van gond, ők sem mindig viselkednek tündérien), de a középiskolások már azért valamennyivel érettebbek, felnőttesebbek, főleg a 11.-12.-esek, akiknek már közeleg az érettségi, a továbbtanulás. Nyelvből meg ugye kötelező is érettségizni, sokan emelteznek, sokan akarnak nyelvvizsgát, külföldön továbbtanulni, azért csak komolyan veszik többnyire...
Ismerek egy lányt, aki talán 1 éve végzett, állítólag tanító, de például 6.-osokat is tanít. Akkor ez hogy van? Ahhoz már nem tanári végzettség kellene? Ő matektanár.
8. Jogosult 5-12. évfolyamig, így nem egyezett bele.
Igen, megválogatja, hogy hol tanít. Főleg, ha az iskola nem tájékoztatja, hogy tele van problémás gyerekkel, akik lehetetlenné teszik a tanítást.
A másik pedig, hogy kicsi gyerekek tanításának módszertana eléggé más. A tanító képzésben van angol műveltségi terület nem véletlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!