Megbuktam matekból, 10. Évfolyamban. Átmehetek így?
*diszkalkulia
Legjobb tudomásom szerint a szakvélemény csak a jövő tanévtől fog élni, szóval megbuktatnak. Volt olyan ismerősöm, aki hasonló cipőben járt, és neki nem jött össze.
De ne legyen igazam, és sikerüljön.
Mik azok a témakörök, amiket az idén vettetek, és a pótvizsgán szerepelni fognak?
Megnyugtatlak, hogy nem csak diszkalkuliával menthetnek fel.
Engem úgy is felmentettek matematika tantárgy értékelése alól, hogy a szakértői véleményben tanulási nehézséget állapítottak meg.
Természetesen utána érettségiznem sem kellett belőle.
Azt,hogy átmehetsz-e így... gőzöm sincs, bár kétlem sajnos.
Én is pont ilyen voltam a te korodban, csak engem még fizikából is megkúrtak. A legjobb amit tehetsz, hogy pótvizsgán benyalsz a tanárnak, és valahogy kikönyörgöd, hogy engedjen át. Aztán minél előbb kivizsgáltatod magad, mert a diszkalkulia nem múlik el csak úgy, és ellenszere sincs.
Ja és egy tipp a vizsgára: A négyjegyű függvénytáblázatot nem szokták megtiltani, pedig attól jobb puska nincs a világon. Vegyél egyet és tanuld meg, hogy mit merre találsz. Azzal van esélyed összekaparni egy kettest.
2. Válaszolónak: ezek a témakörök lesznek:
Tanulási és gondolkodási módszerek
Gyökvonás
Másodfokú egyenlet
Geometria
Szögfüggvények
Statisztika, valószínűség számítás.
És köszönöm mindenkinek a válaszokat. Akkor csak próbálkozni fogok nagyon erősen, bár ez egy elég elit iskola, nem tudom mi lesz..
Olyan négyjegyű függvénytáblát hol lehet kapni?
Mennyire őszintén tanulsz meg mindent? Pl ha már geometria, akkor feltudod sorolni fejből (mivel négyjegyűről nem is hallottál eddig), hogy milyen síkidomok vannak? Mert ha nem, akkor már egy jó indikátor, hogy vagy nagy hiányosságaid vannak, amihez többet kéne pótolnod vagy lusta vagy tanulni. Statisztikából tudod mi a módusz és medián? Szögfüggvényeknél bemagoltad, hogy melyik hogyan jön ki? (Pl sinus = szöggel szemközti befogó osztva az átfogóval) Gyökvonásnál tudod pl hogy hogyan kell gyökteleníteni a nevezőt? Itt most nem konkrét gyakorlatra gondolok, hanem szóban elmondani ezt: ha van a nevezőbe valamilyen gyökös cucc, akkor megszorozzuk a törtet egy olyan törttel, amiben ez a gyökös cucc van (egyáltalán nem pontos így, de ha ennyit se tudsz elmondani, akkor azt jelenti, hogy lusta voltál megtanulni, mert ezt csak magolni kell).
Aláírom, hogy másodfokú egyenlet képletét nem tudod megjegyezni (amúgy több órán át azt kell csinálni non stop és menni fog), de amiket fentebb felsoroltam, azokat csak meg kell tanulni.
Nem bántani szeretnélek ne érts félre! Csak arra próbálok rájönni, hogy tényleg nem tehetsz róla vagy csak remgeteg a hiányosságod (ami biztos rengeteg ez 100%) vagy csak szimplán lusta vagy eleget tanulni.
Amúgy a magán tanárod is hibás, mert négyjegyűt nem ajánlani a legnagyobb hülyeség a világon. Azt szerezdd be és tanulgasd meg használni, mert akkor semmit se kell fejből tudnod, mert tényleg minden benne van leírva. Pl a másodfokú egyenlet képlete, síkidomok nevei és tulajdonságai, gyökös azonosságok stb... Még matekinget tudom ajánlani tanulásra, csak 3000 ft körül van félévre, szóval bőven megéri és biztosan jobban magyaráz, mint a magán tanárod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!