Felvételizők! Hogy vagytok?
Nagyon esélyes volt, hogy felvesznek, de már napokkal előtte is rettentően izgultam 😂
DE-anglisztika. Tavaly 362 volt a ponthatár, idén 379 (szerintem ez eléggé nagy különbség). Nekem 424 pontom lett, úgyhogy nyert ügy. Gratulálok mindenkinek és sok sikert a továbbiakban!
Azért nagyot néztem amikor DE- nemzetközi tanulmányok önköltségesen 281-ről 431-re változott a ponthatár.🥲
Majd jövőre.
Előző vagyok. Megnéztem e-felvételin is a pontjaimat, az említett szakon mégsem nézték végül kötelezően az emeltet... Pedig a felvételi összegzőben 298-at ír, míg most ponthatárhirdetéskor 318-at. Pedig hivatalos dokumentum alapján idén is kötelezően Bölcsészkarokon egy emelt beleszámít a pontszámításba, nem elég csak arra, hogy kilövi a követelményt. Pl. ha földrajz emeltem lenne, nem vettek volna fel elvileg az említett szakra, de úgy tűnik mégis(?) Habár az én esetemben nem számít, mert mindkét esetben megvan a pont, de azért jó lett volna hamarabb tudnió hogy 10 ponttal mégis több van... Nem izgultam volna ennyire... Lényeg jól el lehet igazodni a rendszeren... xDD
Egyébként gratula mindenkinek, akinek sikerült, akiknek meg nem, fel a fejjel, majd legközelebb menni fog, javítsatok az érettségiken, rakjatok le nyelvvizsgát és hajrá!
Még mindig előző vagyok
Plusz egy kis javítás: 2020-ban az Informatika-Karokon informatikus könyvtáros nem szerepel a listában, (ideiben sem) tehát akkor is kötelezően néztek egy szakirányú emeltet, de ez még mindig nem magyarázza a + 20 pont (2x10) változást.
Pannonon a full mérnöki karra be lehetett jutni minimum ponttal. Aki így jutott be, annak tapasztalatból mondom, hogy kösse fel a gatyát. :D
Amúgy BME-t néztem, VBK-n is jó alacsonyak a pontok miközben csomó szakon meg elég magasak lettek. :D
Elképesztő, minden gólyának sok sikert kívánok! :3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!