Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Akik most felvételiznek,...

Akik most felvételiznek, holnap húzzák a pontokat, ha eseteg nem vesznek fel Mit fogtok csinálni ? Ha felvesznek koli vagy alberlet inkább ? Ki Mit fog választani?

Figyelt kérdés

2021. júl. 21. 09:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igazából én minden szakot amit bejelöltem, azt megjelöltem államilag és önköltségesen is, szóval remélem, hogy legalább az önköltségesre felvesznek valamelyikre. Ha viszont nem vesznek fel, akkor kihagyok egy évet, addig pedig szeretnék dolgozni, de mindenesetre szeretném hasznosan eltölteni akkor ezt az 1 évet, semmiképp sem szeretnék itthon fetrengeni 1 évig. Abba a városban lakom, ahol van az egyetem, szóval szerencsére nekem sehogy sem kell a kolival vagy albérlettel szenvednem.
2021. júl. 21. 09:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
* abban
2021. júl. 21. 09:59
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én orvosira jelentkeztem első-második, mentőtisztire pedig harmadik helyen. Az emeltjeimet nagyon elrontottam, szóval orvosira biztos, hogy nem vesznek fel, mentőtisztire van 415 pontom.

Nálam az orvosi az elsődleges cél, szóval így, hogy idén nem vesznek fel, ez nagyon fáj, de majd jövőre. Én dolgozni szeretnék ebben az egy évben, hogy jövőre, ha felvesznek akkor kicsit a saját lábamon állhassak.

Munka mellett szeretném újracsinálni az emeltjeim, esetleg nyelvet tanulni, de csak amennyi jól esik.

Én szeretném produktívan eltölteni ezt az évet, hogy tényleg ne csak elveszelődjön, hanem legyen értelme:)

Egyébként hogyha felvesznek, akkor én mindenképp koliba szeretnék menni, hosszútávon szerintem kifizetődőbb, és ott azért több lehetőség van segítséget kérni, szerintem. Bár a barátaimmal szívesen mennék egy albérletbe, számomra a kollégium nyerőbb:)

Sok sikert neked!

2021. júl. 22. 10:25
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Valahova szinte biztos, hogy felvesznek, de csak az első helyen megjelöltre szeretnék menni. Ha nem jutnék be oda, akkor nagyon csalódott lennék, de valószínűleg beiratkoznék, akárhova vennének fel, max otthagyom.

Közben tanulnék nyelvet, hogy több pontom legyen.

2021. júl. 22. 10:37
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A #3ashoz szólnék, hogy 415 ponttal szinte 100%, hogy valamelyik vidéki orvosira felvesznek:) vagy az mit jelent, hogy mentőtisztire van 415 pontod?
2021. júl. 22. 10:42
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
#5 (Nem #3 vagyok) mentőtisztire nem kell a biosz és kémia emelt együtt, ezért a jobban sikerült emelttel számolják a pontot. Orvosira viszont mindkét emelt százalékát figyelembe veszik, a 415 vidékre elég lehet, de mivel a kérdező szerint orvosira kevés pontja lett, szerintem a 415 csak a mentőtisztire vonatkozik.
2021. júl. 22. 13:11
 7/8 anonim válasza:
100%

Engem sajnos nem vettek fel. Ez egyébként sejthető volt, én kb. tudtam, hogy ez lesz, a szüleim nem bírták elfogadni. 22-éig tagadás volt, 22-e után, amikor már nyilvánvalóvá vált, hogy akinek sikerült, küldtek róla SMS-t egyből nekem estek, jöttek az aljas önbizalom-rombolások, stb-stb.

Most szétvetve az idegtől - azért, mert a családom nem hogy nem vígasztal vagy akkor legalább ötleteket ajánlana, ha annyira elcsesztem, hanem diplomás stílusban megfélemlít és mérgez - megpróbálkozok azzal, hogy összeszedem, milyen környékeken vannak olcsó albérlet árak, és ott keresek valami érettségivel végezhető melót - s így legalább vesztenek a kontroljukból. Csak adná végre az ég, hogy legalább ez sikerüljön.

Ezt a kérdést egyébként én írtam ki:

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__11266446-me..

Megköszönném, ha valaki válaszolna rá! :)

(20/F)

2021. júl. 23. 22:19
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

#5-ös, #3-as vagyok, valóban úgy van, ahogy #6-os mondja:)

Nekem mentőtisztire beszámították a 95%-os közép magyart, és 98%-os közép angolt, így azért könnyebben összejön a 415 pont, mint a biosz és kémia emeltekkel:)

Az emeltjeim rosszak lettek, és mivel van náluk jobb érettségi eredményem, azokat vették figyelembe:)

2021. júl. 26. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!